Barnekunstklubben Rasmus

Rasmusklubben

Velkommen til barnekunstklubben RASMUS! Et gratistilbud til barn mellom 5 og 15 år.

To lørdager i måneden leker vi med forskjellige temaer hvor kunstnere og formidlere introduserer barna for museets utstillinger. Dagen avsluttes med et kreativt verksted hvor vi utforsker ideer og materialer, inspirert av dagens tematikk.

Arrangementene varer en time og det er gratis å delta.

Tidspunkt:
Kl. 12.30: for barn fra 5 - 7 år
Kl. 14.00: for barn fra 8 - 10 år
Kl. 15.30: for barn fra 10 - 15 år


Har du spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, kontakt: rasmus@fearnleys.no eller i.sannes@fearnleys.no


FORHÅNDSPÅMELDING:
Arrangementene er adgangsbegrenset til 20 barn, og på grunn av stor pågang må vi ha påmelding senest to dager før på e-post: rasmus@fearnleys.no

 

PROGRAM VÅR 2017

Hva er popkunst?
Dato:
21. januar og 4. februar

Hva er forbindelsen mellom en tegneserie, en gigantisk nipsfigur og en sjokoladefontene? Popkunst kan være så mangt - kunstnerne hermet nemlig etter bilder eller ting de har sett i aviser, reklamer, på TV eller i butikken! Hvordan blir bilder av slike ting til kunst og hva vil de si oss? Rasmusklubben setter popkunsten under lupen!

 

Takashi Murakami: Kan tegneserier være kunst?
Dato:
18. februar og 4. mars

Den japanske tegneseriestilen manga har vært til stor inspirasjon for kunstneren Takashi Murakami, og mange av hans unike karakterer kunne kommet rett ut av en mangategneserie. Hva skiller manga fra vanlige tegneserier? Kan tegneserier være kunst? Rasmusklubben ser nærmere på Murakamis spennende kunstverden!

 

Kunst fra Japan
Dato:
18. mars og 1.april

Takashi Murakami er opptatt av kunst fra hjemlandet sitt Japan, og han samler på gamle keramikk-krukker, figurer og billedruller. Måten han maler på er også typisk for japansk kunst der bildene er sammensatt av mange figurer og former i fine mønstre som ikke nødvendigvis skal ligne på noe fra virkeligheten. Bli med Rasmusklubben og utforsk kunst og kultur fra Japan!


Buddhisme i kunsten
Dato:
29. april og 13. mai

Takashi Murakami er opptatt av gamle japanske tradisjoner i sin kunst, og han har laget flere kunstverk med inspirasjon fra religionen buddhisme. De fleste i Japan er buddhister, og de har egne skikker og tradisjoner som vi skal bli bedre kjent med! Hvordan og hvorfor har Murakami blitt inspirert av buddhisme i sin kunst? Kan vi også bli det? Rasmusklubben utforsker hvordan vi kan bruke gamle kunsttradisjoner på nye måter!

 

Kinesisk sommer og familiedag!
Dato:
10. juni

Hvordan tror du kunst fra Kina ser ut? Kina er en av verdens eldste eksisterende sivilisasjoner med en veldig spennende historie og kultur. Kina har endret seg enormt etter at folk flyttet fra landsbygda til de moderne storbyene. Rasmusklubben skal se på hvordan kinesiske samtidskunstnere utforsker Kinas historie gjennom ulike kunstverk i mange morsomme materialer og spennende utforminger! Denne dagen er det også familiedag på museet med aktiviteter for store og små hele dagen!

VELOMMEN TIL RASMUSKLUBBEN!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet