Barnekunstklubben Rasmus

Rasmusklubben

Velkommen til barnekunstklubben RASMUS! Et gratistilbud til barn mellom 5 og 15 år.

To lørdager i måneden leker vi med forskjellige temaer hvor kunstnere og formidlere introduserer barna for museets utstillinger. Dagen avsluttes med et kreativt verksted hvor vi utforsker ideer og materialer, inspirert av dagens tematikk.

Arrangementene varer en time og det er gratis å delta.

Tidspunkt:
Kl. 12.30: for barn fra 5 - 7 år
Kl. 14.00: for barn fra 8 - 10 år
Kl. 15.30: for barn fra 10 - 15 år


Har du spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, kontakt: rasmus@fearnleys.no eller i.sannes@fearnleys.no


FORHÅNDSPÅMELDING:
Arrangementene er adgangsbegrenset til 20 barn, og på grunn av stor pågang må vi ha påmelding senest to dager før på e-post: rasmus@fearnleys.no

 

PROGRAM HØST 2017

Arkitektur i kunsten
26. august og 2. september
Kunstnere lar seg ofte inspirere av arkitektur og lager kunstverk som kan minne om bygninger. Kanskje har du også sett bygninger som er så fine at de er som et kunstverk? Flere av skulpturene i utstillingen Chinese Summer er inspirert av arkitektur, hva tror du de er laget av? Og hva ønsker kunstneren å si ved å lage kunst inspirert av hus? Rasmusklubben ser nærmere på saken.  


Tiden i kunsten
30. september
Vi lever i en tid med stadig forandring, og der alt skal gå så fort som mulig! Istedenfor å gå kjører de fleste bil og fabrikkene lager både maten og klærne våre slik at vi skal slippe å bruke tid på det selv. Hva betyr egentlig tid for oss nå om dagen? Og kan man speile disse forandringene i kunsten? Finnes det langsomme kunstverk, og hvordan ser de i så fall ut? Har vi i det hele tatt tid til å snakke om dette? Rasmusklubben tar seg en tur i samlingen på leting etter svar til disse tidsaktuelle spørsmålene.


Anti-Kunst
14. og 21. oktober
Vi i Rasmusklubben er kjent med begrepet kunst, men hva er anti-kunst?  Kan man lage et kunstverk helt uten mening? Hvor langt kan kunstneren gå før det ikke er et kunstverk lenger? Kunstneren Matias Faldbakken jobber med slike spørsmål i sine verk. Rasmusklubben utforsker hva man mener med anti-kunst.


Skjermkunst
11. og 18. november
Vet du hva er en skjerm er? Det finnes mange ulike skjermer, som en TV, en iPad, en tavle og et maleri. Hvor mange skjermer har du i ditt liv? Og er det forskjell på verden inni og utenfor skjermen? Kunstneren Matias Faldbakken er fascinert av skjermer og utforsker dem i kunsten sin. Denne lørdagen vil Rasmusklubben gå på oppdagelsesferd blant Faldbakkens mange skjermer!

 
Juleavslutning
9. desember
Rasmus gleder seg til jul, men først vil han feire med dere! Gjennom høsten skal vi ha avstemning på hvilke kunstverk fra museets samling dere har lyst til å utforske på juleavslutningen. Vi er spent på å se hvilke dere velger. Hva er din favoritt? Rasmus hvisket også noe om en pepperkake eller to!


VELOMMEN TIL RASMUSKLUBBEN!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet