Kunstporten

Mobilapplikasjonen Kunstporten er utviklet spesielt for barnefamilier og ungdom, der de kan bli kjent med kunst på syv norske kunstinstitusjoner, gjennom å finne frem til og utforske kunstverk.


Kunstporten
er et resultat av et unikt samarbeid mellom Lillehammer Kunstmuseum, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Munch-museet, Henie Onstad Kunstsenter, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Drammens Museum og Astrup Fearnley Museet.

Design og IT-selskapet Making Waves har vært ansvarlig for strategi, konsept, design og teknisk utvikling. Prosjektet har mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Appen er utviklet for iPhone/iPod, er gratis å laste ned, og kan tas i bruk på egne telefoner eller på utlånsenheter ved museene.

Kunstagenter
Barn kan være kunstagenter og løse oppdrag i møte med kunst. Hvor mange hender har egentlig Michael Jackson, og hvorfor råtner ikke kua til Damien Hirst opp? Klarer dere å finne alle kunstverkene som er gjemt på museet er det premie i resepsjonen!

Huskelappen
Ungdom får hjelp til å lage nyttige huskelapper de kan bruke i flere fag i videregående skole. Fordyp deg i et kunstverk og lær sentrale aspekter om den postmoderne kunsten.

Se en video om Kunstporten 
Medieomtale: Kurant kunstapp 
Lenke til appen: iTunes Store

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet