Barnekunstklubben Rasmus

Rasmusklubben

Velkommen til barnekunstklubben RASMUS! Et gratistilbud til barn mellom 5 og 15 år.

To lørdager i måneden leker vi med forskjellige temaer hvor kunstnere og formidlere introduserer barna for museets utstillinger. Dagen avsluttes med et kreativt verksted hvor vi utforsker ideer og materialer, inspirert av dagens tematikk.

Arrangementene varer en time og det er gratis å delta.

I 2018 starter vi med treff på 1,5 time, merk deg de nye tidspunktene:
Kl. 11:00 - 12:30: for barn fra 5 - 7 år
Kl. 13:00 - 14:30: for barn fra 8 - 10 år
Kl. 15:00 - 16:30: for barn fra 10 - 15 år


Har du spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, kontakt: rasmus@fearnleys.no eller i.sannes@fearnleys.no


FORHÅNDSPÅMELDING:
Arrangementene er adgangsbegrenset til 20 barn, og på grunn av stor pågang må vi ha påmelding senest to dager før på e-post: rasmus@fearnleys.no


PROGRAM FOR VÅREN 2018

Astrup Fearnley Museet fyller 25 år!
20. januar
2018 blir et veldig spennende år da Astrup Fearnley Museet fyller 25 år! Vi benytter muligheten til å bli mer kjent med museets historie. Visste du at museet var et annet sted tidligere? Hvordan kan det gamle museet ha sett ut? Hvilke kunstverk og kunstnere samler museet på, og hvor mange utstillinger har museet hatt? Rasmusklubben gjør et dypdykk i museets gamle arkiver, tror du vi oppdager noen morsomme historier?


Cindy Sherman - Den utkledde kunstneren
3. og 17. februar
Må et fotografi alltid vise sannheten? Kunstneren Cindy Sherman tar mange bilder av seg selv, men aldri av slik hun faktisk ser ut. I stedet tar hun på seg kostymer og parykker og later som hun er en helt annen! Sammen skal vi se hvordan hun forvandles til filmstjerne, mystisk eventyrfigur og klovn. Hva slags person ville du kledd deg ut som?


Richard Prince -
 Ville cowboys og stjålne tegneserier
3. og 17. mars
Kan man fotografere en annen persons bilde og kalle det for sitt eget kunstverk? Kunstneren Richard Prince er kjent for å ta bilde av reklameplakater, vitsetegninger og andres Instagram-bilder og bruke dem i sine egne kunstverk. Er det lov å stjele andres bilder på denne måten? Rasmusklubben ser nærmere på saken! 


Nate Lowman - Hva er en emoji?
14. og 21. april
I dag bruker vi symboler og ansikter, såkalte emojier, for å uttrykke følelsene våre. Vet du hva en emoji er og hvorfor vi bruker det? Kunstneren Nate Lowman henter bilder fra magasiner, tegneserier og internett for å bli mer kjent med tiden vi lever i. Hvordan kan slike bilder være kunst, og hvorfor dukker emojier opp over alt? Rasmusklubben setter emojien under lupen! 


Lizzie Fitch og Ryan Trecartin - Kunstnere på internett
5. og 19. mai
Ryan Trecartin og Lizzie Fitch er to amerikanske kunstnere som henter ideer og inspirasjon fra internett og sosiale medier som for eksempel Instagram eller Snapchat. Kunstnernes merkelige og morsomme filmer vrir og vender på både lyd og bilder slik at det ikke lenger ser eller høres ut som virkeligheten. Kan man lage like god kunst ved hjelp av Internett som med maling eller blyanter? Hvordan vil denne kunsten se ut? Rasmusklubben undersøker!


Krusedull - Lørdag med Rasmusklubben
2. juni
Kan man tegne en figur kun ved hjelp av kruseduller eller uten å se på tegningen sin? Under dette Rasmustreffet skal vi eksperimentere med ulike måter å tegne på. Gled dere til å se og tegne de ulike og spennende skulpturene både inne i museet og ute i Tjuvholmen Skulpturpark!


VELOMMEN TIL RASMUSKLUBBEN!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet