Grunntrinnet

GRUNNTRINNET

Dyret i kunsten
Tidspunkt: Høst 2016, Uke 41-44, kl. 11.00 - 13.00

Bli med på oppdagelsesferd på Astrup Fearnley Museet og se alle dyrene som har gjemt seg i kunstverkene!

Elevene blir kjent med «animalske» kunstverk av anerkjente samtidskunstnere som Damien Hirst, Jeff Koons og Richard Prince. De får blant annet oppleve innsiden av en ku i Hirsts berømte verk, Mother and Child (Divided), 1993.

Det myldrer av spennende dyr på museet! Vi møter alt fra ei ku delt i to, en hest i full galopp til en gullfarget ape.

Dyremotiver er kjent fra kunsthistorien og har hatt ulike funksjoner gjennom tidene. Gjennom en dialogbasert omvisning blir elevene kjent med samtidskunstens mangfoldige uttrykk, ulik dyresymbolikk og etiske diskusjoner om dyrevern. Vi utforsker også dyrenes fremstilling i populærkulturen der vi ser en skulptur av Michael Jackson og hans sjimpanse Bubbles laget av Jeff Koons.

Kunstneren Kristine Dragland leder et kreativt verksted som videreutvikler og fordyper utstillingens tematikk, hvor vi vil jobbe skulpturelt med sammensetninger av dyrene vi har møtt i museet for å skape nye fantasidyr.

Les mer på DKS sine nettsider.

 

Eventyrlig kunst fra Japan
Trinn: 1. - 7. trinn
Tidspunkt: Vår 2017, Uke 9-12, kl. 11.00 - 13.00

Eventyrlig kunst fra Japan inviterer elevene til å bli kjent med den japanske kunstneren Takashi Murakami og hans fargerike nytolkninger av japansk kultur og tradisjon. Murakami har utviklet et unikt og gjenkjennelig formspråk som kombinerer popkunstens fargesterke grafiske uttrykk med japansk populærkultur.

Våren 2017 åpner Astrup Fearnley Museet en separatutstilling med den verdensberømte kunstneren Takashi Murakami som inkluderer maleri, skulptur, animasjon og video.

Murakami kombinerer popkunstens uttrykk med japanske referanser som for eksempel Manga-tegneserier og japanske tresnitt. Denne kunsttilnærmingen kaller han for superflat, et begrep som er inspirert av den japanske kunstens todimensjonale preg. Gjennom en dialogbasert omvisning og et kreativt verksted, vil elevene bli kjent med japansk kultur, religion og mytologi sett gjennom Murakamis kunstnerskap. Vi går inn i Murakami sitt univers hvor vi møter eventyrfigurer, mytologiske fortellinger, smilende blomster, vennlige hodeskaller og kunstnerens alter ego, Mr. DOB.

Kunstneren Kristine Dragland utvikler og leder verkstedet. Kristine har selv bodd og arbeidet med sin kunst i Japan, og hun tar oss videre med inn i japanske kunsttradisjoner og Murakamis univers.

Les mer på DKS sine nettsider.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet