Barnekunstklubben Rasmus

Rasmusklubben

Velkommen til barnekunstklubben RASMUS! Et gratistilbud til barn mellom 5 og 15 år.

To lørdager i måneden leker vi med forskjellige temaer hvor kunstnere og formidlere introduserer barna for museets utstillinger. Dagen avsluttes med et kreativt verksted hvor vi utforsker ideer og materialer, inspirert av dagens tematikk.

Arrangementene varer en time og det er gratis å delta.

I 2018 starter vi med treff på 1,5 time, merk deg de nye tidspunktene:
Kl. 11:00 - 12:30: for barn fra 5 - 7 år
Kl. 13:00 - 14:30: for barn fra 8 - 10 år
Kl. 15:00 - 16:30: for barn fra 10 - 15 år


Har du spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, kontakt: rasmus@fearnleys.no eller i.sannes@fearnleys.no


FORHÅNDSPÅMELDING:
Arrangementene er adgangsbegrenset til 20 barn, og vi må derfor ha påmelding senest to dager før på e-post: rasmus@fearnleys.no

 

PROGRAM FOR HØSTEN 2018

Fantasifulle fotografier
25. august
Går det an å ta et bilde av ingenting, og viser et fotografi alltid sannheten? Dette og mer skal Rasmusklubben zoome inn på når vi utforsker fotografier i Selvaags kunstsamling. Vi skal også prøve oss som kunstfotografer! Kan for eksempel et bilde av tommelen din bli et flott kunstverk? Og hvordan ser det egentlig ut når vi tar et bilde av en bevegelse? Bli med og finn ut av det selv!

Uvanlige malerier
8. og 15. september
Kan man lage et stort bilde ved å ta utgangspunkt i tyggegummi, eller male et fint oljemaleri som ligner på fuglebæsj? Kunstneren Dan Colen er ikke redd for å lage kunst av uvanlige eller rare materialer! Bli med Rasmusklubben å se på den morsomme kunsten hans! Vi avslutter med et workshop der vi eksperimentere med noen merkelige og velduftende oppgaver. 

Hjemmet som kunst 
13. og 20. oktober
Kan man bruke hjemmet som inspirasjon for kunst? Er gulvet hjemme hos deg kunst? Den norske kunstneren Fredrik Værslev lager kunstverk som minner om ting vi har rundt oss i huset og maler med forskjellige redskaper som spraymaling eller en linjeringsmaskin for fotballbaner. Han henter ofte inspirasjon til maleriene sine fra arkitektur, hverdagsgjenstander og sitt eget barndomshjem i Drøbak. Er hjemmet ditt et kunstverk? Rasmus ser nærmere på dette!

Å leke med kunst
3. og 17. november
Har dere noen gang sett på leketøy som et kunstverk? Kan kunst være morsomt og lekent? Det mener i alle fall den amerikanske kunstneren Jeff Koons! Han er med på å påvirke hva vi ser på som kunst ved å trekke inn helt vanlige ting som leketøy, ballongdyr eller kjøkkenredskaper inn i museet. Kjenner dere igjen noen av tingene han har brukt? Rasmusklubben tar for seg Jeff Koons fargerike og gøyale verden. 

Juleavslutning: Se på ditt favorittkunstverk!
8. desember
Hva synes du er mest spennende med kunst? Har du en favoritt fra utstillingene her på Astrup Fearnley Museet? Vil du gjerne se dette spesielle verket igjen? I løpet av høsten har vi sett på mange ulike kunstverk, alt fra fantasifulle fotografier, merkelige badeleker og tyggismalerier. Før siste Rasmustreff skal dere stemme på deres favorittkunstverk. Vi er spent på å se hvilke dere velger!


VELOMMEN TIL RASMUSKLUBBEN!

 

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet