Blogg

Intervju med Nicolas Garait-Leavenworth

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 2 bilder 15.10.2016, 16:00 av Susanne Roald med

I utstillingen «Los Angeles – A Fiction» presenteres et subjektivt utvalg av litterære tekster som er skrevet enten i eller om Los Angeles i løpet av de siste femti årene. Utdrag fra disse tekstene er organisert slik at de utfyller kunstverkene. Nicolas Garait-Leavenworth er kuratoren bak det litterære programmet til utstillingen, og i forbindelse med dette arbeidet tok vi en prat med han om det tekstlige utvalget og hvorfor akkurat disse tekstene har blitt valgt til utstillingen.
Fortsett å lese

Hvorfor L.A. nå? Intervju med direktør Gunnar B. Kvaran

Publisert under Utstillinger med 4 bilder 10.10.2016, 14:30 av Susanne Roald med

I løpet av de siste fem til ti årene har kunstverdens blikk rettet seg mot Los Angeles, en by som har frembragt en pulserende kunst- og kulturscene. For litt over to uker siden åpnet utstillingen Los Angeles – A Fiction til stor interesse fra publikum. Utstillingen er del av museets triologi av utstillinger fra L.A. og i den forbindelse tok vi en prat med utstillingens kurator, direktør Gunnar B. Kvaran, om utstillingsprosjektet for å få svar på spørsmålet «hvorfor L.A. nå?»
Fortsett å lese

John Baldessari

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 2 bilder 30.09.2016, 16:00 av Astrup Fearnley Museet med

Konseptkunsten som utviklet seg fra slutten av 1960-tallet fikk på vestkysten stor utbredelse og flere markante retninger og utøvere. En av de som anførte den alternative kunstretningen var kunstneren John Baldessari, som kom til Los Angeles i 1970 og har blitt stående som en av vestkystkonseptualismens mest kjente skikkelser.
Fortsett å lese

Ed Ruschas Hollywood

Publisert under Utstillinger med 1 bilder 18.09.2016, 08:00 av Astrup Fearnley Museet med

Los Angeles – A Fiction bringer L.A. til Oslo og i utstillingen vil man kunne oppleve kunst som representerer fire generasjoner av kunstnere fra den sagnomsuste byen.
Fortsett å lese

Top Cruise

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 1 bilder 17.09.2016, 08:30 av Astrup Fearnley Museet med

Mike Bouchets Top Cruise fra 2005 brer seg utover gulvet i utstillingen The World is Made of Stories – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen.
Fortsett å lese

Drømmefangeren

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 2 bilder 30.08.2016, 13:52 av Ida Moen med

I et århundre har Hollywood gitt oss fremstillinger av livets store og små temaer, og om det er ett tema som hyppigst går igjen er det historien om den romantiske kjærligheten. Fra Hollywoods gullalder kjenner vi til klassiske eksempler som Casablanca og Tatt av Vinden – filmer som har festet seg i vår bevissthet gjennom kjente sitater som «Play it again Sam» og «Here’s looking at you, kid».
Fortsett å lese

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet