Blogg

Bier, mormonere og en slette av salt

Publisert under med 2 bilder 28.04.2016, 12:22 av Ida Moen med

Barneys kunstneriske univers tar form i mange utrykk, både som filmer, skulpturer og fotografier. I filmen, skulpturene og fotografiene knyttet til det andre kapittelet av CREMASTER-syklusen går Barney inn i Amerikas mytologi og historie gjennom natur, religion og kulturelle ikoner. Vi møter blant annet bier, cowboyer, Harry Houdini, mormonsk symbolikk og en dødsrodeo på en slette av salt.
Fortsett å lese

Plots møte med Matthew Barney

Publisert under Utstillinger med 1 bilder 22.04.2016, 11:25 av Ida Moen med

Da Matthew Barney var i Oslo i februar under åpningen av utstillingen Bildungsroman, møtte han Tanja Silvestrini og Nathalie Espelund fra ungdomskunstklubben Plot/Oslo for et videointervju om utstillingen. Vi møtte de to unge kunstentusiastene for å finne ut hvordan det var å treffe den verdenskjente kunstneren og høre mer om hva Plot/Oslo driver med.
Fortsett å lese

I'm going to be a very different kind of star

Publisert under Utstillinger med 4 bilder 20.04.2016, 14:21 av Ida Moen med

"I have a much darker vision than he does. He has this sunshine-y disposition."
Fortsett å lese

Besøk et kunstneratelier under Oslo Open!

Publisert under Events, Kunstformidling med 3 bilder 15.04.2016, 11:53 av Ida Moen med

Kunstfestivalen Oslo Open går av stabelen for niende gang førstkommende lørdag og søndag. I år deltar 370 kunstnere som åpner sine atelierer for publikum over hele byen. Som oftest møter vi kunst i gallerier og museer, og Oslo Open er en unik mulighet til å komme nærmere kunsten der den produseres - og til å bli bedre kjent med kunstnerne og deres arbeidsprosesser. Vi møtte Ilija Wyller en av de som åpner sitt atelier for publikum, midt i forberedelsene til helgens festival.
Fortsett å lese

Dan Colens Flower Paintings

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 1 bilder 08.04.2016, 11:54 av Ida Moen med

Mens vi venter på at vårens farger skal springe ut for fullt kan et kunstverk som Dan Colens Suicide Machine minne oss på dens blomstringsprakt!
Fortsett å lese

Matthew Barneys Drawing Restraint 9 på Cinemateket i april

Publisert under Utstillinger med 2 bilder 01.04.2016, 11:45 av Ida Moen med

I filmen Drawing Restraint 9 omskaper Barney og Björk kulturelle, seksuelle og kunstneriske krefter til form. I april kan du se den på Cinemateket!
Fortsett å lese

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet