Blogg

John Baldessari

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 2 bilder 30.09.2016, 16:00 av Astrup Fearnley Museet med

Konseptkunsten som utviklet seg fra slutten av 1960-tallet fikk på vestkysten stor utbredelse og flere markante retninger og utøvere. En av de som anførte den alternative kunstretningen var kunstneren John Baldessari, som kom til Los Angeles i 1970 og har blitt stående som en av vestkystkonseptualismens mest kjente skikkelser.
Fortsett å lese

Ed Ruschas Hollywood

Publisert under Utstillinger med 1 bilder 18.09.2016, 08:00 av Astrup Fearnley Museet med

Los Angeles – A Fiction bringer L.A. til Oslo og i utstillingen vil man kunne oppleve kunst som representerer fire generasjoner av kunstnere fra den sagnomsuste byen.
Fortsett å lese

Top Cruise

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 1 bilder 17.09.2016, 08:30 av Astrup Fearnley Museet med

Mike Bouchets Top Cruise fra 2005 brer seg utover gulvet i utstillingen The World is Made of Stories – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen.
Fortsett å lese

Drømmefangeren

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 2 bilder 30.08.2016, 13:52 av Ida Moen med

I et århundre har Hollywood gitt oss fremstillinger av livets store og små temaer, og om det er ett tema som hyppigst går igjen er det historien om den romantiske kjærligheten. Fra Hollywoods gullalder kjenner vi til klassiske eksempler som Casablanca og Tatt av Vinden – filmer som har festet seg i vår bevissthet gjennom kjente sitater som «Play it again Sam» og «Here’s looking at you, kid».
Fortsett å lese

Bak kulissene: registrar Patricia Tveter

Publisert under Utstillinger med 11 bilder 17.08.2016, 13:07 av Astrup Fearnley Museet med

Astrup Fearnley Museets registrar, Patricia Tveter, har full kontroll over alle små og store detaljer under demontering- og monteringsperioder på museet - alt fra å lede regiteamet til ankomst av kunstverk, installeringen av nye utstillinger og retur av lånte verk. I dette intervjuet har vi snakket med Patricia om hennes rolle som registrar, hvor hun deler sine erfaringer med en utstillingsproduksjon på Astrup Fearnley Museet.
Fortsett å lese

Bak kulissene: Regiteamet

Publisert under Utstillinger, Kunstformidling med 16 bilder 12.08.2016, 12:27 av Susanne Roald med

Det er stille før stormen. Om en knapp måned skal utstillingen #AlexIsrael pakkes ned, og gruppeutstillingen Los Angeles: A Fiction skal installeres. Det krever en enorm laginnsats når Astrup Fearnley Museet setter opp nye utstillinger.
Fortsett å lese

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet