L'EUROPE DES ARTISTES - TSJEKKIA

Publisert under Torsdagsarrangement 22.03.2013, 09:01 av Marius med

"On emerging narrative(s) of the Czech art scene" Den tredje temakvelden som arrangeres på Astrup Fearnley Museet 21. mars handler om Tsjekkias unge kunstscene. Kunstner Pavel Sterec og kritiker og kurator Marketa Stara vil gjøre presentasjoner hvor de kommer med sine personlige betraktninger på den tsjekkiske scenen.

Forelesningen vil gi en oversikt over samtidskunstfeltet i Tsjekkia med et spesielt fokus på de yngste og den fremvoksende generasjonen av kunstnere. Med eksempler på spesifikke kunstnere, sentrale verk og utstillinger, vil den prøve og definere innholdet i den tsjekkiske kunstscenen og ramme den i en historisk og sosio-politisk kontekst.

Markéta Stará (f. 1985) er en kritiker og kurator som er basert i Praha. Hun har blitt publisert blant annet i Artforum, ArtMargins, A2 og Flash Art CZ/SK. Siden 2012 har hun arbeidet som kurator ved Center for Contemporary Art DOX i Praha der hun fokuserer på praksisen til den yngre generasjonen av kunstnere.

Pavel Sterec (f. 1985 i Praha) studerte i Brno, Praha og Wien, og ble uteksaminert ved Academy of Fine Arts i Praha (AVU), hvor han studerte under Vladimír Skrepl, Jiří Kovanda, Zbigniew Libera og Pawel Althamer. For tiden arbeider han med en doktorgrad hvor han tar for seg en pedagogisk sving i kunst i Sentral-og Øst-Europa ved Academy of Arts, arkitektur og design i Praha (VŠUP).

---GRATIS ADGANG---FOREDRAGET FOREGÅR PÅ ENGELSK---

Om Kunstnernes Europa

Prosjektet «Kunstnernes Europa» skal kulminere i en stor utstilling som fører sammen kunstnere fra hele Europa. Utstillingen presenteres på de initiativtagende institusjonene fra 2014, før den fortsetter videre til andre museer i Europa og resten av verden.

I forkant av utstillingen – og som en forberedelse til den – blir det arrangert en serie konferanser som startet i januar 2013 og fortsetter frem til åpningen av den første utstillingen i 2014. Programmet består av temakvelder som arrangeres hver måned i 2013 og 2014 i de ulike partnerinstitusjonene i Oslo, Paris og Basel. Disse forelesningene er de første offentlige manifestasjonene av «Kunstnernes Europa».

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet