Installasjonsbilder av Imagine Brazil

Publisert under Utstillinger, Bildeblogg 11.11.2013, 11:43 av Renate Thorbjørnsen med

Vi har lagt ut installasjonsbilder av utstillingen 'Imagine Brazil'. Ved å bla igjennom dem kan du se noen av kunstverkene og utstillingesrommene.

Utstillingens hovedfokus er unge brasilianske kunstnere. For å sette dem inn i en kontekst ble hver enkelt av dem bedt om å invitere med seg en etablert kunstner. Det har resultert i en utstilling av nye kunstnere sammen med et fragmentert bilde av deres bakgrunn. Utvalget viser en original og unik versjon av brasiliansk kunsthistorie.

Kunstnerne som presenteres behandler temaer som hukommelse og selvrefleksjon, sosiale og politiske spørsmål som diskriminering, rasisme, svikt i den modernistiske utopien, urban vold og utnyttelse av Amazonas-regnskogen. Utstillingen inneholder maleri, skulptur, installasjon, fotografi, video og musikk. Publikum presenteres for en politisk og sosial bevissthet som utdyper den generelle ideen om Brasil. Kunstverkene er også en fin måte å lære om brasiliansk samfunn, historie og kultur på. 

På mezzaninen vises et utvalg av brasilianske artists’ books, en kunstform med lang historie innen brasiliansk kunst. Verkene viser hvordan boken som medium veksler mellom ønsket om å bli lest og forstått, og å bli presentert som et rent fysisk og skulpturelt objekt. 

Alle installasjonsfoto: Vegard Kleven

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet