Marte Johnslien - The Paris Abstractions

Publisert under Bildeblogg 27.04.2015, 12:43 av Anne K. Pettersen med

Marte Johnslien, NN-A

Det finnes en rekke historiske koblinger mellom abstrakt kunst og åndelighet som hos Wassily Kandinsky, Piet Mondrian eller Hilma af Klint. Interessen for denne linjen i kunsten former en viktig del av Marte Johnsliens praksis og hennes undersøkelser av forholdet mellom abstrakt kunst, åndelighet og politisk og sosial handling.

Se også:

Installasjonen «The Paris Abstractions» (2015) tar utgangspunkt i Isamu Noguchis skulpturelle hageanlegg, spesifikt skulpturhagen i UNESCOs hovedkvarter i Paris. Isamu Noguchi (1904–1988) var en av 1900-tallets mest innflytelsesrike kunstnere og formskapere og arbeidet i et multidisiplinært felt, med blant annet skulptur, design, scenekunst, hager og arkitektur.

Med referanser til Noguchis former skapes det i Johnsliens installasjon et eget handlingsrom for abstrakte visuelle strategier som fremviser hvordan temaene fred, universalisme og meditasjon har en kobling både til kunsten og politikken. Installasjonen tar form av en «hage» av tablåer med abstrakte skulpturer som ser ut som rustet og malt jern eller mineralrik stein, men som er laget av lette materialer som hønsenetting, tekstil, epoxy, jernstøv og pigmenter.

Bla med de blå pilene for å se hvordan Johnslien arbeidet i skulpturhagen og hvor inspirasjonen til «The Paris Abstractions» kommer fra!

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet