Kunst på reise

Publisert under Samlingen, Kunstformidling 01.02.2017, 18:56 av Susanne Roald med

Verk fra Astrup Fearnley Samlingen er ofte på reise og kan ses på en rekke ulike utstillinger over hele verden! Flere ganger i året låner museet ut verk fra samlingen til utvalgte utstillinger og kunstinstitusjoner i Norge og utlandet. Akkurat nå er flere kunstverk på reise og kan oppleves i flere spennende utstillinger:

Felix Gonzalez-Torres' verk "Untitled" (NRA) fra 1991 er nå på plass i Trondheim Kunstmuseum som del av utstillingen Deltakelse (22. januar – 7. mai 2017). I denne utstillingen inviteres publikum til å delta og engasjere seg fysisk og praktisk med kunstverkene som stilles ut. "Untitled" (NRA) består av en stabel med plakater som først kan minne om et minimalistisk kunstverk, men det formilder et tema med stor samfunnspolitisk betydning. NRA (National Rifle Association) arbeider for enkeltmenneskets rett til å bære våpen i USA. Verkets røde flate mot en svart bakgrunn symboliserer de menneskeliv som daglig går tapt på grunn av privat våpenbruk. Betrakteren inviteres til å forsyne seg med en plakat for å bringe dette budskapet videre.

4. februar åpner utstillingen GYS! Er de levende? på ARKEN Museum for Moderne Kunst i Danmark. Her presenteres en stor, spektakulær utstilling med hyperrealistiske skulpturer. En av skulpturene som blir vist er Astrup Fearnley Samlingens skulptur Juliana (2014-2015) av den amerikanske kunstneren Frank Benson. Verket framstiller den transkjønnede kunstneren Juliana Huxtable som her hylles i en fascinerende skulptur. Du kan oppleve verket og utstillingen på ARKEN helt frem til 6. august 2017!

Museet er stolte over å låne ut et av våre David Hockney-malerier til den store retrospektive utstillingen David Hockney på Tate Britain i London. Vi har lånt ut verket Cleaning Teeth, Early Evening (10pm) fra 1962. Motivet i dette tidlige Hockney-verket refererer til reklame og forbruksvarer som Colgate-tannpastaen, samtidig som det tvetydige og intense motivet må ha vakt atskillig oppsikt i datidens Storbritannia, da homoseksualitet fortsatt var et kontroversielt og konfliktfylt tema. Utstillingen på Tate Britain varer fra 9. februar – 29. mai. Les mer om utstillingen på deres hjemmeside.

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet