Publikumssuksessen Art Night

Publisert under Torsdagsarrangement 14.02.2017, 16:37 av Susanne Roald med

Mathilde Emilie Johnsen jobber som sponsor- og markedsansvarlig på Astrup Fearnley Museet og har ansvar for det månedlige kveldsarrangementet Art Night. Art Night ble lansert i juni 2016 og har vært en suksess fra første stund. Vi har pratet med Mathilde om suksessen bak arrangementet, og hva hun tror er grunnen til at over 3500 har deltatt så langt.

«Da vi åpnet dørene for det første arrangementet hadde vi en forventning om kanskje 50-60 gjester. Da det kom over 500 forstod vi raskt at vi hadde undervurdert attraksjonen ved det å oppleve kunst på kveldstid, i en mer feststemt setting. På det meste har vi hatt over 1000 besøkende og kø opp til Tjuvtitten i over 2 timer», sier Mathilde.

 

Hva er Art Night?

En torsdag i måneden holder museets temporære utstilling åpent fra 19.00 til 23.00, og gjestene kan se kunst parallelt som de kan nyte freshe cocktails fra Vingen Bar og lytte til musikk spilt av ettertraktede DJs i museet.

Vi ønsker å tilrettelegge for at publikum kan danne en relasjon til det å gå på museum, og tiltrekke førstegangsbesøkende som ellers kanskje ikke har sett noen grunner til å gå på Astrup Fearnley Museet. Inngangsbilletten til Art Night er kun 50 kr, og det er et bevisst grep for å senke terskelen for å komme.

 

Hvem kommer på Art Night?

Vi vet at den største andelen deltakere er unge publikummere, trolig mellom 20 og 35 år, men alle aldersgrupper er selvsagt velkomne! Under Art Night selger vi spesielt mange U25-medlemskap til museets kunstklubb, som er et tilbud for de mellom 18 og 25 år for kun 150 kroner. At det unge publikummet ønsker å ta del i museets aktiviteter ved å bli medlem er et gledelig resultat.

Denne målgruppen er relativt vanskelig å nå fordi man konkurrerer om deres oppmerksomhet fra veldig mange andre tilbud. Vi ser at mange unge mennesker kommer hit også for å møte nye mennesker, samtidig som de får en kulturell opplevelse. Dating-nettsiden Match.com har kåret Astrup Fearnley Museet til et av byens beste sjekkesteder, og er også et bilde på at museet er en sosial møteplass.

 

Hva er museets motivasjon for ideen bak Art Night?

Museets motivasjon er selvsagt å tiltrekke flere besøkende til museet ved å tilrettelegge for besøk også på kveldstid, og å utvide publikumstilbudet ved å tilføye nok en aktivitet. Utgangspunktet for ideen til konseptet var at jeg lurte på hvorfor vennene mine enda ikke hadde besøkt museet, og tenkte at vi må spille på andre egenskaper som museet har enn kunsten alene for å tiltrekke den unge målgruppen. Når publikum kan komme hit på et sosialt arrangement, drikke cocktails og danse om de vil, gjør at vi kan konkurrere med andre tilbud fra byens barer og uteliv.

Etter at Vingen Bar flyttet inn i bygget for et år siden så vi en ypperlig mulighet til å synliggjøre vårt nye samarbeid under Art Night, og dra nytte av hverandres kompetanse og nedslagsfelt. Vingen Bar utvikler mat- og cocktailmenyer som er inspirert av museets aktuelle temporære utstilling, og nå som museet viser utstillingen Murakami by Murakami av den japanske samtidskunstneren Takashi Murakami, er inspirasjonen også hentet fra Japan.

 

Hva er fremtidsplanene for Art Night?

Vi har ambisjoner om at arrangementet skal vokse i takt med antall besøkende, og håper interessen blir så stor at det blir behov for å åpne begge museumsbyggene i løpet av 2017. Vi ønsker samarbeid på tvers av kultursektoren, og ser for oss en utvikling med konserter, filmvisinger og andre happenings under årets kommende arrangementer!

Med den aktuelle utstillingen Murakami by Murakami planlegger vi Art Nights som er tett knyttet til japansk samtidskultur med relevant mat, drikke og produkter i museumsbutikken. Vi kommer til å vise filmen Jellyfish Eyes (2013) av Murakami under Art Night i hele utstillingsperioden, og Vingen Bar booker spennende DJs. Jeg håper at publikum kan få øynene opp for japansk samtidskunst samtidig som de kan ha det gøy på museet og se at museumsopplevelsen ikke kun dreier seg om å gå stille i utstillingssalene med hendene på ryggen!

 

VELKOMMEN TIL ART NIGHT!

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet