Intervju med Ann Lisbeth Hemmingsen

Publisert under 10.01.2017, 08:14 av Susanne Roald med

Ann Lisbeth Hemmingsen skal holde det andre foredraget i vårt kunsthistoriekurs «Hva er samtidskunst?» hvor publikum får lære mer om popkunstens verden. I dette intervjuet har vi pratet med Ann Lisbeth om hennes bakgrunn og interesse for popkunsten.

Kan du fortelle om din bakgrunn?

Jeg har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø, sammen med grunnfag i tysk og historie. Jeg har jobbet med formidling av både eldre og moderne kunst og samtidskunst i mange år. Jeg har vært omviser ved Astrup Fearnley Museet i totalt 6 år, tror jeg? Jeg startet som museumsvert og den første utstillingen jeg jobbet på var faktisk Andy by Andy Warhol i 2008. Jeg jobber også ved Galleri Würth i Nittedal, som viser den tyske Würth-samlingen. En litt annen profil, men mye spennende kunst å bli kjent med, blant andre tyske og østerrikske kunstnere, som jeg også er spesielt opptatt av. Fra tid til annen tar jeg freelanceoppdrag som kunstskribent. En variert bakgrunn, vil jeg si!

Hva var det som førte deg inn på kunsthistorie?

Jeg husker ikke helt når jeg begynte å interessere meg for kunst, for jeg kommer ikke fra en kunstinteressert familie. Jeg likte å se på bilder da jeg var barn og etter hvert som jeg ble litt eldre ville jeg lære mer. Som så mange andre falt jeg først for impresjonistene, som Monets vannliljer, Degas ballerinaer... Etter å ha studert språk et år på universitetet skulle jeg bare lære litt kunsthistorie før jeg gikk videre med språkstudiene. Åpenbart syntes jeg bildeanalyse var morsommere enn setningsanalyse!

I foredraget skal du snakke om popkunst. Kan du si litt om din interesse for popkunst?

Som kunsthistoriker synes jeg enhver periode innen kunsthistorien er interessant. All kunst gjenspeiler jo sin tid. Popkunst er interessant fordi den så gjennomført bruker samtidens visuelle språk fra reklame og media. Ikke minst er 1960-tallet, popkunstens storhetstid, en fascinerende epoke å se tilbake på.

Har du et favoritt verk eller kunstner innen popkunsten du anser som en favoritt?

I popkunstens ånd er det vel passende å fremheve det ikoniske albumet til The Velvet Underground fra 1967, med et omslag designet av deres daværende manager Andy Warhol.

HVA ER SAMTIDSKUNST?
Vi ønsker alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb velkommen til vår helt nye kunsthistoriekurs. Kurset består av til sammen seks ulike foredrag som holdes tirsdager i perioden januar – februar 2017, mellom kl. 19.00 – 21.00. Du kan delta på ett eller alle – du bestemmer!

Meld deg inn i Astrup Fearnley Museets Kunstklubb for å delta!