Møt vår SoMe-sommervikar

Publisert under Generelt 20.06.2017, 14:07 av Susanne Roald med

I sommer tar Yvonne Ruyter over museets sosiale medier! Yvonne har vokst opp i Oslo, er politisk engasjert og studerer kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Ved siden av dette jobber hun med kommunikasjon, eventer og grafisk design som selvstendig næringsdrivende. I dette intervjuet kan du lese mer om Yvonne, hennes interesse for sosiale medier og kunst.

Yvonne, kan du beskrive deg selv med et ord?
Haha, dette er vanskelig. Er det lov til å bruke internettslang? Da sier jeg i så fall «FOMO» - såkalt «Fear of missing out».

Hva er det ved sosiale medier som interesserer deg?
Sosiale medier interesserer meg fordi det er en form for kommunikasjon basert på deltakelse, dialog og umiddelbarhet. Det er en sfære der enkeltpersoner selv velger hvem de følger, hva de bruker tid på og hva de velger å engasjere seg i. Dette gjør også at det å jobbe med sosiale medier er dynamisk, sosialt og utfordrende. I tillegg ligger det en stor demokratisering i at Ola Normann kan ha direkte kontakt med statsministeren i en Twitter-utveksling.

Kan du si noe om din interesse for kunst og kunsthistorie?
Jeg kommer ikke på én ting som ikke er spennende med kunst! Både historisk og i dag. Kunst gjenspeiler den samtiden den springer ut i fra, er viktig og betyr noe! Jeg så ikke bare på kunsthistorie som en mulighet til å berike min kunstopplevelse og personlige lesning av kunst. Men en mulighet til å lære om kunstens historie. En historie preget av samfunn, funksjon, nysgjerrighet, utforskning, selvrealisering, provokasjon, makt og motmakt, leking og læring.

Hva gleder du deg til å vise publikum i sommer?
Jeg gleder meg til å tilgjengliggjøre kunst for folk! Finne fun facts, interessante historier eller en kontekst som kan berike deres kunstopplevelse. Mer enn det vil jeg ikke røpe enda – de får følge med!

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet