Blog: 2017

Konseptualisme i norsk litteratur - Intervju med Espen Grønlie

Publisert under Torsdagsarrangement med 1 bilder 13.11.2017, 08:40 av Renate Thorbjørnsen med

Torsdag 16. november holder litteraturviter Espen Grønlie foredraget «Litteraturens hvite kube» på Astrup Fearnley Museet. Her vil han snakke om såkalte konseptuelle grep i nyere norsk skjønnlitteratur og om hva samtidslitteraturen låner fra kunsten og hvorfor. Vi stilte ham noen spørsmål om denne koblingen mellom kunst og litteratur og om hvilke forfattere han vil trekke frem som eksempler på konseptuelle forfattere.

Matias Faldbakken - Utstillingskatalogen

Publisert under Utstillinger, Publikasjoner med 3 bilder 31.10.2017, 13:44 av Renate Thorbjørnsen med

Katalogen til utstillingen Matias Faldbakken – Effects of Good Government in the Pit er ikke bare en katalog, men også en flott artist book, der formgivning, farge og papirbruk også spiller en stor rolle.

En invitasjon til fargeopplevelser

Publisert under med 4 bilder 25.10.2017, 07:59 av Renate Thorbjørnsen med

I verket Your Colour Memory inviterer den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson publikum inn i en oval, eller nesten lukket loop, der veggene kontinuerlig skifter farge.
Fortsett å lese

Hvilken pit er det han snakker om?

Publisert under Utstillinger med 1 bilder 03.10.2017, 12:40 av Renate Thorbjørnsen med

Mange som har sett eller ønsker å se den nye utstillingen av Matias Faldbakken undrer seg kanskje over tittelen. Hva betyr den egentlig, hvor kommer den fra, og hva er forbindelsene mellom tittelen og utstillingen?

Verk fra Astrup Fearnley Samlingen på reise

Publisert under Utstillinger med 1 bilder 12.09.2017, 12:07 av Ida Moen med

I dag åpner Tate Britain en stor utstillingen med Rachel Witheread. Witheread er en av Storbritannias fremste skulptører og samtidskunstnere og vant, som første kvinne, den prestisjetunge Turnerprisen i 1993.

Lansering av Little Sun Diamond

Publisert under Generelt med 8 bilder 12.09.2017, 11:18 av Mathilde Emilie Johnsen med

Vi har besøkt Studio Olafur Eliasson i Berlin! I anledning lanseringen av kunstneren Olafur Eliassons nye produkt Little Sun Diamond, den tredje versjonen av hans solselledrevne lamper, deltok butikkansvarlig Véronique Svarstad og markedsansvarlig Mathilde Emilie Johnsen på lanseringen i kunstnerens studio.