Los Angeles – A Fiction vises i Lyon

Publisert under Utstillinger 07.03.2017, 14:27 av Susanne Roald med

Etter stor suksess i Oslo denne høsten og vinteren har den kritikerroste utstillingen Los Angeles – A Fiction, som Astrup Fearnley Museet kuraterte sammen med MAC Lyon, nå reist videre til sitt neste stopp! Onsdag 8. mars åpner utstillingen i Musée d'art contemporain de Lyon.

Los Angeles er en by med et levende mangfold av kunstnere som har skapt sine egne visjoner og kunstneriske uttrykk innenfor det samme sosiale og geografiske miljøet, men som har ledet dem i forskjellige retninger. Utstillingen setter fokus på 34 kunstnere og 84 forfattere fra byen de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektivt syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

Når utstillingen Los Angeles - A Fiction nå vises i Lyon har den gjennomgått en betydelig videreutvikling fra dens presentasjon i Oslo. Hos MAC Lyon får den enda større plass å boltre seg på, og det presenteres derfor nå enda flere verk av de utvalgte kunstnerne. Denne utvidede versjonen av utstillingen kan du oppleve i Lyon helt frem til 9. juli 2017. Les mer om utstillingen i Lyon her.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran (Astrup Fearnley Museet, Oslo), Thierry Raspail (MAC Lyon) og Nicolas Garait-Leavenworth (litteratur). Rådgivende panel: Hans Ulrich Obrist (Serpentine Galleries, London), Ali Subotnick (Hammer Museum, Los Angeles) og kunstneren Alex Israel.