David Hockney på Metropolitan

Publisert under Utstillinger 22.11.2017, 11:31 av Renate Thorbjørnsen med

27. november åpner en stor retrospektiv utstilling med David Hockney (f. 1937) på Metropolitan Museum of Art i New York. Til utstillingen har Astrup Fearnley Museet lånt ut verket 'Cleaning Teeth, Early Evening (10 pm) W11' (1962). Utstillingen presenterer Hockneys mest ikoniske verk og viktige øyeblikk i karrieren fra 1960-tallet til i dag og markerer samtidig at kunstneren har fylt 80 år.


Hockney regnes som en av de mest populære og innflytelsesrike britiske kunstnerne i det tjuende århundre. Han har arbeidet innenfor et bredt spekter av medier (maleri, tegning, fotografi og video), og har med stort vidd og intelligens undersøkt måter å fange vår oppfattelse av bevegelse, rom og tid i arbeidene sine. Fra hans tidlige eksperimenter med modernistisk abstraksjon til eksperimenter med illusjon og realisme frem til hans nyeste fargerike landskapsmalerier har Hockney konsekvent utforsket vår forestillingsevne med både intellekt og fornøyelse. 

'Cleaning Teeth, Early Evening (10 pm) W11' er fra Hockneys tidlige periode. Motivet antyder noe både alvorlig og spøkefullt og må ha vakt atskillig oppsikt i datidens Storbritannia da homoseksualitet var et svært kontroversielt og konfliktfylt tema. Maleriet viser også hvor dristig han var og hvordan han i svært ung alder uttrykte temaer om ulikhet. 

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet