Matias Faldbakken - Utstillingskatalogen

Publisert under Utstillinger, Publikasjoner 31.10.2017, 13:44 av Renate Thorbjørnsen med

Katalogen til utstillingen Matias Faldbakken – Effects of Good Government in the Pit er ikke bare en katalog, men også en flott artist book, der formgivning, farge og papirbruk også spiller en stor rolle.


Katalogen er rikt illustrert med verksbilder og inneholder en introduksjon av Gunnar B. Kvaran (direktør ved Astrup Fearnley Museet), essays av Daniel Birnbaum (direktør ved Moderna Museet i Stockholm), John Kelsey (kunstner, skribent og direktør på Reena Spaulings galleri i New York) og Therese Möllenhoff (kurator på Astrup Fearnley Museet).

I sin introduksjon retter Gunnar B. Kvaran en takk til Daniel Birnbaum og John Kelsey, som begge regnes blant de mest respekterte skribentene i den internasjonale samtidskunstverdenen, for deres innsiktsfulle introduksjoner som bidrar til å kontekstualisere, åpne opp og igangsette en forståelse av Matias Faldbakkens verk og kunstnerskap. I tekstene kan man lese om hvordan Daniel Birnbaum mener Faldbakkens kunst handler om energi og maksimalt trykk. John Kelsey skriver om Faldbakkens utstilling Why New French Art Is Lousy på Reena Spaulings galleri i Los Angeles sommeren 2017, og hvordan han i mener Faldbakken her tester ut farsfigurens livskraft og portabilitet. Therese Møllenhoff tar for seg Faldbakkens skulpturserie Screens Overlaps og går grundig igjennom alle lag, aspekter og referanser disse verkene er bygget opp av.

Katalogen er formgitt av Zak Group i London. På forsiden ses et fotokopiert maleri, Sommerkveld ved Oslofjorden fra 1901, av den nasjonalromantiske kunstneren Hans Gude, med utilitaristisk svart-hvitt typografi. Katalogen er delt inn med tre papirtyper, hver for en bestemt type arbeid. Videoverk er trykket på blått papir, mens kunstverk presenteres på et grovt hvitt papir uten noen medfølgende tekst. Den siste delen med tekstene er trykket på et klart rødt papir.

Katalogen er tospråklig, der alle tekstene finnes på både norsk og engelsk. 

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet