Lansering av Little Sun Diamond

Publisert under Generelt 12.09.2017, 11:18 av Mathilde Emilie Johnsen med

Vi har besøkt Studio Olafur Eliasson i Berlin! I anledning lanseringen av kunstneren Olafur Eliassons nye produkt Little Sun Diamond, den tredje versjonen av hans solselledrevne lamper, deltok butikkansvarlig Véronique Svarstad og markedsansvarlig Mathilde Emilie Johnsen på lanseringen i kunstnerens studio.

Little Sun Diamond er en del av et veldedig prosjekt initiert av den dansk-islandske kunstneren, som er kjent for sine lys- og glassinstallasjoner verden rundt. Museet presenterte en soloutstilling av Olafur Eliasson i 2004, og verkene Your Yellow vs red vs blue og Your Colour Memory  inngår i Astrup Fearnley Museet. Førstnevnte verk vil stilles ut i samlingen i slutten av oktober.

Studio Olafur Eliasson avdeling Berlin er lokalisert i bydelen Mitte, og holder hus i et gammelt nedlagt bryggeri. Der jobber det 120 kunstnere, arkitekter og kunsthistorikere, samt organisasjonen Little Sun. Little Sun produserer og distribuerer lamper til salgs til en rekke aktører i hele verden, og for hver lampe som selges i den vestlige verden, blir en lampe gjort tilgjengelig for salg til lokal pris i afrikanske land som ikke har tilgang på elektrisitet. Tilgangen til lys via de solselledrevne lampene gjør det mulig for tusenvis av mennesker å lese, gjøre lekser og lage mat etter mørkets frembrudd, uten å måtte bruke penger på nye batterier eller drivstoff.

Astrup Fearnley Shop har solgt Little Sun-lamper siden de ble lansert i 2013, og har allerede solgt over 2200 eksemplarer av de første to versjonene. Med Little Sun Diamond er vi stolt av å kunne fortelle at Astrup Fearnley Shop vil selge lampen eksklusivt i hele Norge ut året, og at museet donerer inntekten fra 200 lamper direkte til prosjektet. Vi håper at mange vil støtte Little Sun-prosjektet ved et kjøp av en lampe, slik at mennesker uten tilgang til elektrisitet kan ha glede av lys fra Little Sun Diamond i tiden fremover. Lampen lanseres for salg under Oslo Kulturnatt fredag 15. september 2017. 

 

“Light supports study and work, but it also creates an atmosphere
for meeting your 
friends and having fun. The Little Sun Diamond
illuminates what we all have in 
common – we all want to
be successful and we all want to be happy. Both practical 
and emotional, Little Sun Diamond adds a sparkle to your life.”
                                                                       - Olafur Eliasson 

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet