Vinner av Årets museum og Årets utstilling!

Publisert under Generelt, Utstillinger 21.12.2018, 13:21 av Astrup Fearnley Museet med

Subjektprisen for Årets museum og Årets utstilling gikk til Astrup Fearnley Museet.

Da Subjektprisen 2018 ble delt ut rett før jul vant Astrup Fearnley Museet både prisen for Årets museum og prisen for Årets utstilling med Lizzie Fitch / Ryan Trecartin !

Markedsansvarlig Mathilde Emilie Johnsen tok imot prisene, og i sin takketale sa hun blant annet: - Denne prisen betyr at vi treffer en målgruppe som er svært viktig for oss.

I nominasjonstekstene til prisene heter det:

Årets galleri/museum: Astrup Fearnley Museet
I år fylte det som etter alt å dømme er Oslos mest besøkte kunstinstitusjon 25 år. Dette feiret Astrup Fearnley Museet ved å levere sitt mest kunstnerisk interessante program på lenge. Ikke bare vakte de stor begeistring med utstillingen Lizzy Fitch / Ryan Trecartin i vår; de har også evnet å reaktualisere sin egen samling, gang på gang, gjennom hele jubileumsåret.

Utover sitt kunstneriske program, berømmer vi Astrup Fearnley Museet også for sin formidling. Som publikum blir man aldri møtt med arroganse eller uforklarlige tekster om utstillingene, snarere tvert imot finnes det alltid en omviser å henvende seg til, samt museets bidrag til å øke den allmenne interessen og forståelsen av kunst gjennom ulike foredrag om samtidskunst.

Astrup Fearnley Museet lever opp til museets historiske funksjon som et sted for læring og dannelse, men med stadig hyperaktuell kunst.

Årets utstilling: Lizzie Fitch / Ryan Trecartin på Astrup Fearnley Museet
Sjelden har man kunnet være vitne til en så absurd og komisk, men samtidig samfunnsrelevant utstilling som Fitch / Trecartin på Astrup Fearnley Museet. Kunstnerne hadde fått mer eller mindre frie tøyler, og derav transformert museets store hvite saler til en innendørs skulpturpark.

Hvert rom var forseggjort til de grader, og verkene var upåklagelige: Levende, morsomme og lette, men samtidig også med blodseriøs brodd. Et tilbakevendende tema var de to kunstnernes undersøkelse av teknologiske utopier og dystopier.

Utstillingen bestod bare ikke av kunstverk, men var også på mange måter et fullendt, multisensorisk installasjonsverk i seg selv, hvor alt fra teppegulvene til pappmasjeskulpturene og videoverkene var en del av opplevelsen.

Prisene er initiert av nettidsskriftet Subjekt og ble delt ut 18. desember på Blå i Oslo.

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet