Peter Dean om fotokunst

Publisert under Kunstformidling 07.02.2018, 10:11 av Renate Thorbjørnsen med

Tirsdag 13. februar holdes det fjerde foredraget i vårt medlemskurs Hva er samtidskunst? I dette foredraget vil kunstner Peter Dean snakke om fotokunst. Vi stilte ham noen spørsmål om temaet og hva publikum kan forvente å høre om på foredraget.

Kan du si noe om hva ved fotokunst finner du spesielt interessant og som du ser frem til å fortelle publikum om på foredraget?

- De aller fleste er i dag enige i at fotografi kan være kunst, men slik har det ikke alltid vært. Selv om fotografiet ble offisielt oppfunnet i 1839, ble det ikke anerkjent som kunstform før langt ut på 1900-tallet. Jeg gleder meg til å vise hvordan fotografiet tilslutt kom inn på kunstmuseene.  

Fotokunst kan fort oppfattes som noe alle kan gjøre. Er det enkelte trekk du ser ved fotokunst som skiller seg helt fra hva «folk flest» kan få til?

 - Hvem som helst skal trykke på en kamerautløser og ta et bilde. Likevel betyr ikke det at alle bilder er kunst. Dette er et spørsmål som har forfulgt fotografer og kunstnere helt siden fotografiet ble oppfunnet, og er en av grunnene til at det skulle gå så lang tid før fotografiet ble sett på som kunst. I foredraget kommer jeg vise til ulike kunstnere og kunstretninger som forsøker å svare på dette spørsmålet på forskjellige måter.

Har du et favorittverk eller kunstner innen feltet du spesielt vil fremheve?

- Min favorittfotokunstner er landskapsfotografen Ansel Adams. Adams er mest kjent for sine utrolige sort/hvitt fotografier av amerikansk villmark. Han var dessuten en svært viktig skikkelse i etableringen av fotografiet som kunst på midten av 1900-tallet i USA.

 

Hør ham fortelle mer på foredraget Hva er fotokunst? Tirsdag 13. februar kl. 19:00!

Peter Dean er utdannet billedkunstner fra Kunst- og designhøyskolen i Bergen og Oslo fotokunstskole og jobber som museumsvert på Astrup Fearnley Museet.

---

Kursrekken er for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb. Er du ikke medlem, men ønsker å delta kan du melde deg inn i dag! 

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet