Johanna Zwaig om kunstbevegelsen Fluxus

Publisert under Kunstformidling 18.01.2018, 08:18 av Renate Thorbjørnsen med

Tirsdag 23. januar starter vinterens rekke av foredrag i vårt medlemskurs Hva er samtidskunst? I dette første foredraget vil performancekunstner Johanna Zwaig snakke om kunstbevegelsen Fluxus. Vi spurte henne hva ved bevegelsen hun finner spesielt interessant.

- Det har blitt sagt om Fluxus at det ikke var en kunstbevegelse, men en måte å gjøre ting på. Jeg synes det er interessant hvordan Fluxus ristet i konvensjoner, utfordret grensen mellom kunst og liv og inviterte til deltagelse. Det var en eksperimentvillig, antikommersiell, DIY-holdning. Ofte sprang deres strategier ut fra hverdagslig materiale, noe som faktisk inspirerer meg til å skjerpe sansene i møte med hverdagens potensiale. Fluxuskunstnerne arbeidet innenfor et vell av former, og fant opp nye, som Mail Art og instruksjoner, og de har satt spor innen performance og eksperimentell musikk. Jeg synes også det er interessant at Fluxus ble til et så stort internasjonalt nettverk, og at sirkulasjonen og presentasjonen av idéer og kunst ofte foregikk utenfor de etablerte kanalene.

Hør henne fortelle mer på foredraget Hva er Fluxus? tirsdag 23. januar kl. 19:00!

Johanna Zwaig har studert scenekunst ved Ecole Internationale de Théâtre, Jacques Lecoq i Paris, flamenco i Paris, Madrid, Sevilla og Jerez de la Frontera og har en BA i kunsthistorie og teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Ved siden av sin egen kunstneriske praksis jobber hun som omviser på Astrup Fearnley Museet og har tidligere holdt foredraget Hva er performance? under fjorårets foredragsrekke i Hva er samtidskunst?

---
Kursrekken er for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb. Er du ikke medlem, men ønsker å delta kan du melde deg inn i dag!

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet