Sherman og Prince i Buenos Aires

Publisert under Utstillinger 03.07.2018, 11:56 av Helle Holm med

I Astrup Fearnley Samlingen finnes det utrolig mange skatter, både velkjente og mer skjulte. Fra tid til annen tar noen av verkene en reise ut i den store verden, og har enkelte ganger heldigvis “krav” på mer enn 5 uker, slik at de kan bli oppdaget av nye øyne verden over. Enten det er til “the big apple” NYC, eller mer eksotiske Buenos Aires. Denne gangen er det nettopp dit vi skal, til Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, enklere og kanskje mer kjent som MALBA, der verk av Cindy Sherman og Richard Prince vises frem til 29. oktober 2018.

Verk fra samlingen har tidligere vært vist i Sør-Amerika som del av utstillingen Imagine Brazil på Instituto Tomie Ohtake i São Paulo i 2015 og utstillingen In the Name of the Artists – American Contemporary Art from the Astrup Fearnley Collection under São Paulo-biennalen i 2011. Denne gangen er det samlingens verk av Cindy Sherman og Richard Prince som tar turen over Atlanteren. Sherman og Prince er blant vår tids mest respekterte og ledende samtidskunstnere innen appropriasjonskunst og fotografi, og er to sentrale kunstnere i Astrup Fearnley Samlingen. I anledning museets 25 års jubileum i 2018 viste Astrup Fearnley Museet tidligere i år to utstillinger med verk fra samlingen av hver av kunstnerne. Denne reisen til Argentina understreker Astrup Fearnley Samlingens posisjon og museets internasjonale tilstedeværelse.

Utstillingen Cindy Sherman Richard Prince Astrup Fearnley Collection viser tilsammen 34 verk fra sent 70-tall frem til i dag. Disse to samtidskunstnerne er blant de viktigste i Nord-Amerika, og tilhører begge gruppen av kunstnere som ofte omtales The Pictures Generation. De var virksomme på New Yorks kunstscene på midten av 1970-tallet og kjennetegnes ved at de lånte ideer, metoder, bilder eller referanser fra populærkulturen og massemedia.

Er du en av dem som har mest lyst til å ta med kunsten hjem, og elsker museumsbutikkene nesten like mye som museet selv? Da er dette en gladnyhet av en gavepakke til deg! Det er laget en 100-siders katalog til denne utstillingen, og her kan du lese tekster av kuratorene Gunnar B. Kvaran og Victoria Giraudo, i tillegg til å bla igjennom flotte bilder av alle verkene som er representert i utstillingen. For de største fansene er denne å få tak i på MALBA Shop.