Verk på reise - seks skulpturer til The Met

Publisert under Utstillinger 26.03.2018, 12:33 av Renate Thorbjørnsen med

Astrup Fearnley Samlingen inneholder flere nøkkelverk innen samtidskunst og museet låner derfor jevnlig ut verk til andre museer rundt om i verden. Akkurat nå kan du se seks av samlingens skulpturer i New York!

Onsdag 21. mars åpnet utstillingen Like Life: Sculpture, Color, and the Body (1300–Now) på The Metropolitan Art Museum, The Met Breuer, i New York. Utstillingen viser syvhundre år med skulpturell praksis og utforsker hvordan kunstnere opp gjennom tiden har utforsket og fremstilt menneskekroppen. The Met omtaler den som en stor internasjonal låneutstilling med omkring 120 verk. Det er verk fra museets egen samling sammen med et utvalg viktige verk fra andre amerikanske og internasjonale museer og private samlinger.

Utstillingen viser sentrale skulpturverk fra ulike tidsepoker og plasserer dem i dialog med hverandre for å undersøke den eldgamle problemstillingen om realistisk fremstilling og de ulike strategiene kunstnere har brukt for å utjevne forskjellene mellom original og kopi, liv og kunst.   

Astrup Fearnley Museet har lånt ut hele seks verk til utstillingen: Jeff Koons Michael Jackson and Bubbles (1988), Charles Ray Aluminum Girl (2003), Janine Antoni Saddle (2000), Frank Benson Human Statue (2005), Maurizio Cattelan Now (2004) og Duane Hanson Housewife (Homemaker)(1969 – 1970).

Astrup Fearnley Museets registrar, Patricia Tveter, har mange kurérreiser i løpet av et år for å se at verk som lånes og stilles ut på museer rundt om i verden kommer vel frem og blir godt ivaretatt.

- Det er ikke hver dag vi låner ut så mange og store verk på en gang og vi er veldig glade for å kunne bidra med noen av våre nøkkelverk innen skulptur til denne utstillingen. Har du tenkt deg til New York i tidsrommet frem til 22. juli, da den tas ned, så anbefaler jeg virkelig å se utstillingen!, sier Patricia Tveter.

Les mer om utstillingen her, og se bilder av verkene og intervju med kuratorene i denne filmen:

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet