Blogg

25 år med norsk og internasjonal samtidskunst

Publisert under Events, Generelt med 13 bilder 09.10.2018, 13:56 av Renate Thorbjørnsen med

Den 9. oktober 1993 åpnet Astrup Fearnley Museet i Dronningens gate 4, i Kvadraturen i Oslo. I 25 år har museet bidratt til økt internasjonalisering av norsk kunstliv ved å invitere og presentere noen av de fremste aktørene på den internasjonale kunstscenen.
Fortsett å lese

Renzo Piano og Kirribilli

Publisert under med 3 bilder 10.08.2018, 10:25 av Mathilde Emilie Johnsen med

Utenfor Astrup Fearnley Museet kan vi stadig se Kirribilli 1 ligge fortøyd til kaia langs Tjuvholmen skulpturpark, seilbåten tegnet av Renzo Piano som i dag eies av Frederik og Olav Selvaag. Kirribilli 1 var opprinnelig i Renzo Pianos eget eie før han solgte den til Selvaag-brødrene, som også er entusiastiske seilere.
Fortsett å lese

Sherman og Prince i Buenos Aires

Publisert under Utstillinger med 1 bilder 03.07.2018, 11:56 av Helle Holm med

I Astrup Fearnley Samlingen finnes det utrolig mange skatter, både velkjente og mer skjulte. Fra tid til annen tar noen av verkene en reise ut i den store verden, og har enkelte ganger heldigvis “krav” på mer enn 5 uker, slik at de kan bli oppdaget av nye øyne verden over. Enten det er til “the big apple” NYC, eller mer eksotiske Buenos Aires. Denne gangen er det nettopp dit vi skal, til Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, enklere og kanskje mer kjent som MALBA, der verk av Cindy Sherman og Richard Prince vises frem til 29. oktober 2018.
Fortsett å lese

Ansvarlig for sosiale medier – ettårig prosjektstilling

Publisert under Generelt med 1 bilder 15.05.2018, 19:33 av Astrup Fearnley Museet med

Som ansvarlig for sosiale medier på Astrup Fearnley Museet vil du få en unik adgang til museet, utstillinger og kunstverk. Arbeidsdagene vil være varierte og spennende og du vil få tilgang til samlingen med dens mange skjulte kommunikasjonsskatter.
Se hele stillingsutlysningen

Verk på reise - seks skulpturer til The Met

Publisert under Utstillinger med 2 bilder 26.03.2018, 12:33 av Renate Thorbjørnsen med

Astrup Fearnley Samlingen inneholder flere nøkkelverk innen samtidskunst og museet låner derfor jevnlig ut verk til andre museer rundt om i verden. Akkurat nå kan du se seks av samlingens skulpturer i New York!
Fortsett å lese

Ane Sund Sjøvold om Young British Artists

Publisert under Kunstformidling med 1 bilder 20.02.2018, 08:35 av Renate Thorbjørnsen med

Tirsdag 27. februar holdes det sjette og siste foredraget i vårt medlemskurs Hva er samtidskunst? I dette foredraget vil kunsthistoriker Ane Sund Sjøvold snakke om Young British Artists. Vi stilte henne noen spørsmål om temaet og hva som engasjerer henne mest ved denne gruppen av kunstnere.
Fortsett å lese

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet