L'EUROPE DES ARTISTES - POLEN

Dato
18.04.2013
Time
17:00-19:00
Sted:
Hovedsalen i bygg 1
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, L'Europe des Artistes
"Kunstnernes Europa" er en enestående og gigantisk kultursatsning og et mangefasettert forskningsprosjekt som omfatter konferanser, arrangementer, utstillinger og publikasjoner tilegnet unge, europeiske samtidskunstnere.

Prosjektet er skapt og utviklet i nært samarbeid over flere år mellom Astrup Fearnley Museet i Oslo, Fondation Beyeler i Basel, LVHMs stiftelse for samtidskunst i Paris og kuratoren Hans Ulrich Obrist.

FROM A TO Ż. A Brief Introduction to the Polish Contemporary Art Scene av SEBASTIAN CICHOCKI og KAJA PAWEŁEK 

Den fjerde temakvelden som arrangeres på Astrup Fearnley Museet 18. april handler om Polen. Presentasjonene vil gi en oversikt over den polske samtidskunstscenen - dens infrastruktur, nye og gamle helter, håp, feil og begjær. Den vil inneholde en svært kompakt oversikt over 20 fremvoksende polske kunstnere, valgt av KAJA PAWEŁEK, kurator for Centre for Contemporary Art Ujazdowski Castle i Warszawa, samt "en forkortet ordbok om polsk kunst", et visuelt essay kompilert og kommentert av SEBASTIAN CICHOCKI fra Museum of Modern Art i Warszawa.

Om deltagerne:
SEBASTIAN CICHOCKI (f. 1975) bor og arbeider i Warszawa. Fra 2005 til 2008 jobbet han som programdirektør for Contemporary Art Centre Kronika i Bytom. For tiden jobber han som assisterende direktør ved Museum of Modern Art i Warszawa. Han har vært kurator for en rekke solo- og gruppeutstillinger, blant annet Monika Sosnowskas utstilling i den polske paviljongen ved den 52. Veneziabiennalen og Yeal Bartana i den 54. Veneziabiennalen. Han er også forfatter av utstillingsprosjekter i bokform som f.eks. "A Cookbook for Political Imagination" (with Galit Eilat) and "Mirage" (med L. Jastrubczak, 2013).

KAJA PAWEŁEK er kunsthistoriker og kurator basert i Warszawa hvor hun arbeider ved Centre for Contemporary Art Ujazdowski Castle. Hun har kuratert og co-kuratert prosjekter som 'Ten Percent White' (CCA Ujazdowski Castle, 2012) 'Double Game' (1st Kyiv Contemporary Art Biennial, 2012), ArtBoom Festival 2011 (Martha Rosler & Pau Faus, Kraków 2011) og 'Yoko Ono. Fly' (CCA Ujazdowski Castle, 2008). Pawełek har vært redaktør og forfatter av en rekke kataloger og publikasjoner dedikert til individuelle kunstnere og samtidskunst generelt. Hun er spesielt interessert i tverrfaglige forbindelser mellom billedkunst, arkitektur og offentlige intervensjoner.

Konferansen er generøst støttet av den polske ambassaden i Oslo.

---GRATIS ADGANG---FOREDRAGET FOREGÅR PÅ ENGELSK---

Om «Kunstnernes Europa»:

Prosjektet «Kunstnernes Europa» skal kulminere i en stor utstilling som fører sammen kunstnere fra hele Europa. Utstillingen presenteres på de initiativtagende institusjonene fra 2014, før den fortsetter videre til andre museer i Europa og resten av verden.

I forkant av utstillingen – og som en forberedelse til den – blir det arrangert en serie konferanser som startet i januar 2013 og fortsetter frem til åpningen av den første utstillingen i 2014. Programmet består av temakvelder som arrangeres hver måned i 2013 og 2014 i de ulike partnerinstitusjonene i Oslo, Paris og Basel. Disse forelesningene er de første offentlige manifestasjonene av «Kunstnernes Europa».

Den neste konferansen i rekken på museet handler om Sveits og finner sted 23. mai.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet