COLLECTING BEATLES er et helvete, JOY DIVISION derimot... eller: Bare jålebukker liker ikke slagere!

Dato
07.02.2013
Time
17:00-18:30
Sted:
Formidlingsrommet i Bygg 2
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement
BØRRE HAUGSTAD
Med utgangspunkt i blant annet Beatles og Andy Warhol ser journalist og platesamler Børre Haugstad på forskjellen mellom det å samle på plater og kunst, verdier og ideologi, penger og tenkemåte.

Foredraget dreier seg hovedsakelig om problemer rundt det å samle på popmusikk, både i Norge og internasjonalt.Og det viser seg at å samle på Beatles er et sant helvete. Joy Division derimot, en av de viktigste gruppeneinnen post-punken, og dermed et av de viktigste post-Beatles, er det atskillig lettere å gå løs på, ifølge Haugstad. En liten tur innom slagere som fenomen og "pripne mannfolk" blir det forhåpentligvis også tid til. Morsomt (og upretensiøst) blir det helt sikkert.

Børre Haugstad har de siste ti årene hatt ansvaret for den ukentlige KUNST-dekningen i VG, i tillegg til å lage reportasjeserien Topp 100 - de viktigste kunstverkene innen samtidskunsten etter 1960 i VGs søndagsmagasin. 

Han har nå sluttet i VG og tar en master i økonomisk historie ved Universitetet i Oslo. Han har laget musikk-serien "Varm vinyl" for NRK P2 med timelange programmer om bl.a. Brian Eno og Elvis Costello. Et av hans platesamleområder ble vist i NRK1 av Petter Schjerven i TV-serien "Tingenes tilstand".

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet