L'EUROPE DES ARTISTES - STORBRITANNIA

Dato
21.02.2013
Time
17:00-19:00
Sted:
Kiefer-salen i Bygg 2
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, L'Europe des Artistes
"Kunstnernes Europa" er en enestående og gigantisk kultursatsning og et mangefasettert forskningsprosjekt som omfatter konferanser, arrangementer, utstillinger og publikasjoner tilegnet unge, europeiske samtidskunstnere.


Prosjektet «Kunstnernes Europa» skal kulminere i en stor utstilling som fører sammen kunstnere fra hele Europa. Utstillingen presenteres på de initiativtagende institusjonene fra 2014, før den fortsetter videre til andre museer i Europa og resten av verden.

I forkant av utstillingen – og som en forberedelse til den – blir det arrangert en serie konferanser som startet i januar 2013 og fortsetter frem til åpningen av den første utstillingen i 2014. Programmet består av temakvelder som arrangeres hver måned i 2013 og 2014 i de ulike partnerinstitusjonene i Oslo, Paris og Basel. Disse forelesningene er de første offentlige manifestasjonene av «Kunstnernes Europa».

Den andre temakvelden arrangeres 21. februar på Astrup Fearnley Museet og handler om Storbritania. 

GIL LEUNG og JAMIE STEVENS forsøker å påvise et kunstnerisk språk som de mener å registrere i Londons kunstverden. I en by fundamentert på en historie om innvandring og multikulturalisme, vil etableringen av et helhetlig kritisk terreng for kunstnere, teoretikere og kuratorer i London, og Storbritannia forøvrig, være betinget av posisjonene til foredragsholderne. Kunstner og forfatter GIL LEUNG og kurator JAMIE STEVENS vil begge gjøre korte presentasjoner hvor de vektlegger lokale kunstnere, utstillinger og visningssteder, etterfulgt av spørsmål og svar.

Deltagere:
GIL LEUNG er forfatter og kurator basert i London. Hun er Distribution Manager ved LUX, London og redaktør av VERSUCH journal. Hun har tidligere jobbet som assisterende kurator for Tates Film & Live-program, og skriver for Afterall og ulike uavhengige publikasjoner.

JAMIE STEVENS er kurator basert i London. Han er den nåværende Cubitt Curatorial Bursary Holder og var tidligere Exhibitions & Events-ansvarlig på Chisenhale Gallery og er medredaktør av publiseringsprosjektet Benedictions.

Konferansen er generøst støttet av British Council

Presentasjonene vil foregå på engelsk.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet