The Serpentine Pavilions

Dato
14.03.2013
Time
17:00-18:30
Sted:
Formidlingsrommet i Bygg 2
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement
serpentine gallery pavilion 2012, Astrup Fearnley Museet
Julia Peyton-Jones kommer til Astrup Fearnley Museet for å snakke om Serpentine Pavilions i Kensington Gardens, Hyde Park, London.


Julia Peyton-Jones ble direktør for Serpentine Gallery i 1991, hvor hun er ansvarlig for igangsetting og gjennomføringen av galleriets nyskapende Exhibition, Education and Public Programmes, samt det årlige og etter hvert velrenomerte arkitektur-kommisjonsoppdraget, Serpentine Gallery-paviljongen. Under beskyttelse av Diana, prinsesse av Wales, fullførte Serpentine en renovering i 1998 til ca. 40 millioner kroner. Siden da har antall besøkende økt til mellom 800 000 og 1,2 millioner i året. I 2010 fikk Serpentine rettigheten til å utvide med ytterligere ett galleri i Kensington Gardens, The Serpentine Sackler Galleri, designet av den Pritzker Prize-vinnende arkitekten Zaha Hadid. Julia er æresmedlem av Royal College of Art (RCA), er Royal Institute of British Architects (RIBA) og er offiser av Most Excellent Order of the British Empire (OBE).

Om Serpentine Pavilions:
Hvert år engasjerer Serpentine Gallery en internasjonal verdenskjent arkitekt til å designe en paviljong i parken utenfor galleriet. Denne paviljong-serien er helt unik i verdenssammenheng og presenterer arbeidet til en arkitekt eller arkitektgruppe som ikke tidligere har oppført en bygning i England.

Julia Peyton-Jones tok initiativet til paviljongprogrammet i år 2000, og siden da har paviljongene blitt et sentralt sted for arkitektonisk eksperimentering på høyeste internasjonale nivå. Arkitekter som Zaha Hadid (2000), Daniel Liebskind (2001), Oscar Niemeyer (2003), Olafur Eliasson, Cecil Balmond og Kjetil Thorsen (2007), Jean Nouvel (2010) og Ai Weiwei og Herzog & de Meuron (2012) står alle bak unike paviljonger som stilles ut i en tre måneders periode hver sommer. 

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet