Nasjonale Turistveger

Dato
31.10.2013
Time
17:00
Sted:
Formidlingsrommet i Bygning 2: Samlingen
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement
Turistattraksjonen Nasjonale Turistveger omfatter 18 vegstrekninger gjennom et variert landskap i Norge. Nyskapende arkitektur ved rasteplasser og stoppesteder legger til rette for naturopplevelser. Kunsten langs strekningene skal formidle opplevelser og overraskelser. Ambisjonen er at det skal finnes kunstverk med internasjonal kvalitet langs 13 av de 18 strekningene.


På Aurlandsfjellet åpnet verket som har fått tittelen DEN, i 2012. Et hi, en bjørn i dvale og en haug med gjenstander utgjør verket som Mark Dion fra USA sammen med arkitekt Lars Berge har skapt i forbindelse med Nasjonale Turistveger. På Valdresflya realiserte de sveitsiske kunstnerne Fischli & Weiss høsten 2012 verket Rock on top of another rock. Steilneset minnested er et minnesmerke over ofrene for overgrepene under heksebrenningene i Vardø. Monumentet ble åpnet i 2011 og er et samarbeid mellom billedkunstner Louise Bourgeois og arkitekt Peter Zumthor. Vardø er det stedet i Norge hvor flest hekser ble dømt og brent på bål. For tiden arbeides det med prosjekter på Jæren, ved Atlanterhavsvegen, på Gaularfjellet og på Senja.

Turistvegarbeidet startet i 1994. Nasjonale turistveger skal markedsføres som en samlet attraksjon og de 18 strekningene forventes å oppnå fullverdig turistvegkvalitet innen 2020. Kurator for kunstprosjektet, Svein Rønning, vil fortelle om arbeidet med prosjektet. Han vil vise frem både realiserte og urealiserte prosjekter.

Arrangementet er gratis, velkommen!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet