Torsdagsforedrag: Randi Thommessen presenterer LAUTOM contemporary

Dato
20.02.2014
Time
17:00
Sted:
Formidlingsrommet i Bygning 2: Samlingen
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement
Randi Thommessen har fra 2007 til 2013 vært eier og daglig leder av LAUTOM contemporary. I foredraget vil hun presentere LAUTOMS profil og trekke frem både høydepunkter og utfordringer ved galleridriften.


LAUTOM ble åpnet i 2007 på Bislett i Oslo og presenterte primært yngre norske kunstnere med en konseptuell tilnærming til sin praksis. Noen av høydepunktene i galleriets eksistens var deltagelsen på Art 43 Basel i 2012, med en solopresentasjon av Ane Mette Hol og Toril Johannessen på Documenta i 2012.

Det ble også presentert mer etablerte kunstnere som har vært viktige i å introdusere konseptkunst i Norge, slik som Victor Lind og Ole John Aandal.

Galleriet inviterte ved flere anledninger også eksterne kuratorer som Power Ekroth, Erlend Hammer, Tommy Olsson og Leif Magne Tangen til å lage utstillinger.  

Randi Thommessen (1970) har en BA fra Central St Martins college of art and design i London og er utdannet kurator fra Kunsthøyskolen i Bergen (KHiB). LAUTOM mistet sitt lokale sommeren 2012 og ble lagt ned på nyåret 2013. I dag arbeider Thommessen som daglig leder på Agder Kunstsenter.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, velkommen!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet