Babyomvisning: Elmgreen & Dragset - Biography

Dato
22.08.2014
Time
13:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
For barn & unge
Vi ønsker velkommen til babyomvisninger for foreldre med barn opp til 2 år. Bli inspirert og opplev utstillingene i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. Tilbudet er drop-in med maks 20 voksne per gruppe, og omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.

 

I august fokuserer vi på utstillingen "Biography", som er den første store utstillingen med kunstnerduoen Elmgreen & Dragset i Oslo. Michael Elmgreen (DK) og Ingar Dragset (NO) har jobbet sammen siden 1995. De bor og arbeider i London og Berlin. De har gjort seg bemerket gjennom flere soloutstillinger internasjonalt.

Utstillingen vil vise et bredt utvalg av arbeider fra deres komplekse univers, med skulpturer, performance og interaktive installasjoner. Verk fra slutten av 90-tallet vises sammen med noen av deres nyeste prosjekter og danner en unik innsikt i deres kunstnerskap.

Elmgreen & Dragset anser en utstilling for å være et kunstverk i seg selv, med all dens narrative, koreografiske og sosiale muligheter. 'Biography' undersøker dermed selve betingelsene for det å stille ut.

Verk hentet fra svært ulike sammenhenger blir i utstillingen ført sammen og satt inn i nye konstellasjoner som genererer endrede lesninger og meningslag. Når man beveger seg gjennom museet vil omgivelsene oppleves realistiske for deretter å gli over i det surrealistiske og absurde. En del av museets hovedsal er forvandlet til en nattklubb, der publikum møter restene etter en fest, som vitner til en hendelse skjedd i forkant av utstillingsåpningen. I tillegg er deler av museet som vanligvis ikke brukes som utstillingsarealer inkludert i Elmgreen & Dragsets iscenesettelse. Allerede i museets garderobe vil overraskende elementer forberede publikum på en utstilling som en omsluttende teatralsk/filmatisk opplevelse.

Velkommen!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet