Torsdagsforedrag: The Boiler Room

Dato
27.03.2014
Time
17:00
Sted:
Formidlingsrommet i Bygning 2: Samlingen
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement
The Boiler Room ble etablert sommeren 2012 som et kuratordrevet prosjektrom for samtidskunst. Ambisjonen var å skape et visningsrom med et høyt faglig renommé der etablerte og uetablerte kunstnere fra forskjellige generasjoner og nasjonaliteter kunne vises.


The Boiler Room ble startet av den svenskfødte kunsthistorikeren og kuratoren Joakim Borda-Pedreira. Særlig viktig var det å introdusere unge svenske kunstnere og vise nye eller mindre kjente sider ved etablerte og modne norske kunstnerskap, samt å skape et rom for kunstnere fra distriktene som ikke har debutert i Oslo. Flere av kunstnerne som har stilt ut på galleriet har i etterkant utmerket seg med en aktiv utstillingsvirksomhet, blitt tildelt offentlige utsmykkingsoppdrag, stipender og blitt innkjøpt til institusjoner og samlinger.

Joakim Borda-Pedreira har vært bosatt i Tromsø og i Oslo siden 2010. Han har kuratert mange utstillinger i Norge og utenlands og er blant annet kurator for Festspillene i Nord-Norge i perioden 2012-2015, samt kunstkonsulent for KORO, frilansredaktør og skribent om kunst og kunsthåndverk. I sitt foredrag vil han snakke om hvordan The Boiler Room ble startet og om den finansielle og kuratoriske modellen som ligger til grunn for galleriet.

Foredraget vil holdes på engelsk.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet