Babyomvisning Marianne Heske

Dato
28.11.2014
Time
13:00
Sted:
Bygning 2: Samlingen
Aktivitetskategori
Vi ønsker velkommen til babyomvisninger for foreldre med barn opp til 2 år. Bli inspirert og opplev utstillingene i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. Tilbudet er drop-in med maks 20 voksne per gruppe, og omvisningen er inkludert i inngangsbilletten. Vi oppfordrer alle til å bruke bæreseler.

 

I november skal vi bli kjent med Marianne Heske og hennes verk Prosjekt Gjerdeløa som betegnes som et av Norges første konseptuelle kunstverk. På Astrup Fearnley Museet har Heske videreutviklet dette prosjektet med en ny utstilling kalt tour- Retour.  

I 1980 skapte Heske et historisk arbeid med Prosjekt Gjerdeløa da hun som sitt kunstneriske prosjekt til XI Biennale de Paris flyttet en 350 år gammel løe fra Tafjord i Sunnmøre til Paris, der den ble utstilt på Centre Pompidou. Løa ble siden flyttet fra Paris til Norge igjen og stilt ut ved Henie Onstad Kunstsenter, før den ble fraktet tilbake til Tafjord og satt opp igjen på sitt opprinnelsessted nøyaktig ett år etter demonteringen. Prosjekt Gjerdeløa har blitt stående som et nøkkelverk i norsk kunsthistorie generelt og historien om norsk konseptkunst spesielt.

I Heskes utstilling på Astrup Fearnley Museet høsten 2014 gjenopptar og videreutvikler kunstneren Prosjekt Gjerdeløa ved nok en gang å flytte den fra sitt tilholdssted i Tafjord til Astrup Fearnley Museet i Oslo. Der stilles den ut sammen med en nyprodusert avstøpning av løa i hvit, gjennomskinnelig kunstharpiks som sammen danner et nytt verk og utstillingen tour – Retour.Installasjonen inneholder også et maleri av den norske kunstneren Adolph Tidemand (1814-1876), utlånt fra Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur. tour - Retour er en prosess, en transformasjon og en forskyvning, som tar opp i seg temporalitet og selve begrepet kunst. I tillegg til dens selvreflekterende natur, introduserer den historiske referanser og fortellinger som inkluderer den norske nasjonalromantikken og selvbiografiske elementer.


Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten som kjøpes i resepsjonen inne i museet. Det lønner seg å melde seg inn i vår kunstklubb hvis man ønsker å være med på flere omvisninger.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet