Åpning av Alternative Space fra Brussel: Abilene

Dato
09.10.2014
Time
18:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet - Bygning 1
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, L'Europe des Artistes
Abilene er et kunstnerkollektiv og gallerirom basert i Brussel. Det åpnet i september 2011 og fungerer som en plattform for utveksling og samhandling. Gjennom utstillinger, forestillinger, publikasjoner og konserter.


Abilene presenterer  utstillingen '666', som er Louis Clais’ første separatutstilling i Norge, og som er  laget spesielt for Alternative Space-prosjektet i 'Europe, Europe'.  

Ved hjelp av enkle materialer som mat, plast, lim, tre eller eggeskall, skaper Louis Clais ulike typer elementer og lar dem virke sammen i rommet uten hierarki eller maktforhold. Pyntegjenstander, skulpturer, prototyper, tegninger og modeller er bygget opp som en vill hage der unge spirer og gamle eiketrær hadde villet leve sammen. Disse delene kan kalles «faser», de blir liggende brakk, i uvisshet. De er utgangspunkt eller stadier av en idé, materialisert under ulike former og finner sine endelige plasseringer i løpet av utstillingen. Louis Clais bruker kunsten som et verktøy for å fritt overføre ideer og berører ulike områder: matlaging, urbanisme eller dekorasjon. Uten å holde noen for narr kan hans mystiske eksperimenter føre til usikre konsekvenser, ofte morsomme og generøse, og åpner for ulike tolkninger for publikum.

Velkommen til åpning!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet