Åpning av Alternative Space fra Porto: A Certain Lack of Coherence

Dato
23.10.2014
Time
18:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet - Bygning 1
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, L'Europe des Artistes
"Uma Certa Falta de Coerência" ("A Certain Lack of Coherence") er et prosjektrom som ble etablert i Porto i 2008 av kunstnerne André Sousa og Mauro Cerqueira. I forbindelse med Alternativ Space-programmet i "Europe, Europe" presenterer de utstillingen "SCONOSCIUTO" med Daniel Barroca og João Sousa Cardoso fra Portugal, og Babi Badalov, som representerer både Aserbajdsjan og Frankrike.


Lokalene består av fem rom i en tidligere butikk i sentrum av byen. Gallerirommet blir ofte sammenlignet med en hule, det har ingen glatte overflater eller teksturer, ingen vertikale eller horisontale kanter. Temperatur, fuktighet og lukten av mugg er konstant hele året. I de fem rommene er det lavt under taket og mangel på vinduer fører til at rommene har en organisk flyt. "A Certain Lack of Coherence" er grunnlagt på samarbeidet mellom kunstnere. Budsjettet er lavest mulig og drives uten støtte eller kommersiell aktivitet. Galleriet er oppkalt etter Jimmie Durham bok Artists must begin helping themselves, skrevet i august 1982.

I løpet av de syv årene galleriet har eksistert har det vært arrangert mer enn 60 utstillinger, som har presentert ukjente og etablerte, unge og gamle, nasjonale og utenlandske kunstnere. Prosjektets identitet formes av stedet og arrangementene formes av stedets egenskaper. Å bringe et slikt prosjekt til Oslo gir ingen mening annet enn å teste seg selv i en annen sammenheng.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet