Åpning av Alternative Space fra Praha: Etc. Gallery

Dato
08.01.2015
Time
18:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet - Bygning 1
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, L'Europe des Artistes
Etc. Gallery presenterer utstillingen You Can't Change The Weather med kunstnerne Aleksandra Vajd og Hynek Alt. Etc. Gallery åpnet i 2004 som et ikke-kommersielt kunstnersted. Galleriet har fokusert på å stille ut unge kunstnere fra Tsjekkia, men også fra andre land.


Utstillingen You Can't Change The Weather ble vist på Etc. Gallery i april-mai 2011. Temaet i utstillingen reflekterer kunstnernes syn på fotografering, det stedsspesifikke, hva en kunstner kan oppnå og hva kunsten utgjør som sådan. Uttalelsen You Can't Change The Weather var et utgangspunkt for klimatiske eksperimenter utført inne i galleriet. Aleksandra Vajd og Hynek Alt opprettet en imaginær grammatikk for mulige værsituasjoner og værforhold typisk for regionen de kommer fra. Gjennom dette dannet de en løs parallell til en kunstners utopiske oppfattelse av å gripe omverdenens beveggrunner.

Etc. Gallery ønsker å danne en teoretisk refleksjon rundt utstillingene de viser og arrangerer jevnlige diskusjoner. Det er et sted for utdanning, produktiv konfrontasjon gjennom forelesninger, seminarer og kunstnerpresentasjoner. Det er et kunstnerlaboratorium, men også et sted for aktiviteter som involverer andre felt innen kultur, politikk og samfunn.

Etc. Gallery er nummer syv i rekken i Alternative Space-programmet i Europe, Europe. Velkommen til åpning!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet