Åpning av Alternative Space fra Zurich: Hacienda

Dato
22.01.2015
Time
18:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet - Bygning 1
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, L'Europe des Artistes
Hacienda fra Zurich er åttende og siste i rekken i Alternative Space-programmet i Europe, Europe. Galleriet presenterer + , en gruppeutstilling med Tina Braegger, Matthias Gabi, Bernhard Hegglin, Miriam Leonardi, Yoan Mudry, Timothy Standring, Constantin Thun og Urban Zellweger.


Utstillingen består av to utstillinger og bringer sammen åtte unge kunstnere fra Sveits. En del av utstillingen vises i kontekst av Europe, Europe på Astrup Fearnley Museet fra 22. januar til 1. februar. Den andre delen vises helgen 24.-25. januar på det kunstnerdrevne galleriet 1857, som også er tilknyttet Europe, Europe- prosjektet.

Til utstillingen på Astrup Fearnley Museet har Hacienda forespurt hver kunstner å lage en plakat. Plakatene representerer fiktive teasere for utstillingen på 1857, som samler en bunke plakater av ulike varianter, som har blitt laget spesielt for dette prosjektet. Utstillingstittelen + må forstås som en ironisk referanse til den rike utstillingskulturen til sveitsisk kunst både hjemme og i utlandet. (Freie Sicht aufs Mittelmeer, Swiss Made - Präzison und Wahnsinn, Beispiel: Schweiz, Saus und Braus etc.) Utstillinger på den sveitsiske kunstscenen ble tidligere et kuratorisk flerårig prosjekt. Metodene og formene, som gjennom kunstneriske diskurser og kunstscener er institusjonelt representert, merket og utnyttet, ble ofte kritisert – plakaten til utstillingen av Teo Schifferli er en referanse til en beryktet innsats Niele Toroni gjorde for en katalog om sveitsisk kunst på 70- og 80-tallet. Katalogen var fylt med sveitsiske kors med folkloristiske bilder.

Hacienda er et non-profit kunstnerrom i Zurich, drevet av Arthur Fink, Fabian Marti og Oskar Weiss. Nylige prosjekter inkluderer utstillinger med Rainer Ganahl, Liz Craft og Lisa Anne Auerbach, Andreas Dobler og Hannah Weinberger.

SUPERTRUMPF – et foredrag/performance med Matthias Gabi finner sted kl. 18:30!

Velkommen!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet