Babyomvisning: NN-A NN-A NN-A - Ny Norsk Abstraksjon

Dato
27.03.2015
Time
13:00
Sted:
Bygning 1
Aktivitetskategori
For barn & unge
Vi ønsker velkommen til babyomvisninger for foreldre med barn opp til 2 år - hver fredag kl. 13! Bli inspirert og opplev utstillingene i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. Tilbudet er drop-in med maks 20 voksne per gruppe, og omvisningen er inkludert i inngangsbilletten. Vi oppfordrer alle til å bruke bæreseler.

 

I mars har vi gleden av å presentere vårens nye utstilling NN-A NN-A NN-A - Ny Norsk Abstraksjon som tema for fredagenes babyomvisninger. I utstillingen blir vi kjent med 17 unge norske kunstnere som arbeider med ulike former for abstraksjon i kunsten!

"Denne utstillingen vil danne grunnlaget for et eget kapittel i framtidas norske kunsthistorie" skrev Klassekampen i sin anmeldelse av utstillingen. Bli med på omvisning og opplev hvordan en generasjon av unge norske kunstnere arbeider med ulike abstrakte uttrykk som utfordrer historiske tanker om abstraksjon i kunsten!

 

NN-A NN-A NN-A: Ny Norsk Abstraksjon 

I løpet av de siste årene har man kunnet observere hvordan fenomenet abstraksjon har utviklet seg til en av de mest dominerende tendensene på både den internasjonale og norske samtidskunstscenen. En århundrelang historie med abstrakt kunst har blitt tilført ny kraft av kunstnere som gjennom sin lærdom og sin egen kunstneriske erfaring har tatt til seg de forskjellige premissene fra modernismens abstrakte kunst, men også bevegelser som minimalisme, konseptuell kunst, Fluxus og Land Art. Dette har gitt dem nye verktøy å forholde seg til og for å gjenoppfinne abstrakt kunst.

Deltagende kunstnere:

Ann Iren Buan, Petter Buhagen, Marie Buskov, Ida Ekblad, Ivan Galuzin, Tiril Hasselknippe, Johanne Hestvold, Marianne Hurum, Marte Johnslien, Henrik Olai Kaarstein, Camilla Løw, Anders Sletvold Moe, Magnhild Øen Nordahl, Aurora Passero, Olve Sande, Fredrik Værslev, Emma Ilija Wyller

Kuratorer: 
Gunnar B. Kvaran, Therese Möllenhoff og Hanne Beate Ueland

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet