Foredrag ved kurator Ivan Galuzin: Hukommelsens hologram

Dato
13.10.2016
Time
17.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, Kunstnerpresentasjon, Foredrag
Den norsk-russiske kunstneren og kuratoren Ivan Galuzin er invitert til Astrup Fearnley Museet for å presentere vandreutstillingen "Den røde armés Tilbaketrekning / Возвращение Красной Армии / The Withdrawal of The Red Army".

 

Utstillingen tar sitt utgangspunkt i en serie soldattegninger fra frontlinjene på Kola halvøya under Andre verdenskrig. Temaer som historieskriving, hukommelsens ustabile struktur, original mot kopi og språkets spatiale funksjon tas opp i prosjektet.

Vandreutstillingen har fulgt en historisk linje fra Tromsø til Kirkenes, Murmansk og Arkhangelsk, for til slutt å ende opp på Blaker nord for Oslo. Disse stedene er knyttet til Den røde armés bevegelsesmønster i regionen: fra Russland til Nord-Norge og tilbake til Russland.

Utstillingen presenterer verk av kunstnere som Lee Miller og David E. Scherman, Gustav Metzger, Oleg Samoilov og Ivan Galuzin, Asta Gröting, Leonard Rickhard, Sean Snyder, Yoko Ono, Yakov Chernikhov, JG Ballard og mange flere.

Gustav Metzger ble for første gang vist i Norge og Russland gjennom denne utstillingen.

Prosjektet er initiert av Galuzin, og gjennomført i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseums kurator Lise Dahl og den russiske kunstneren og kuratoren Glafira Severianova.

Ivan Galuzin deltok på utstillingen NN-A NN-A NN-A – Ny Norsk Abstraksjon i 2015 og han er del av Astrup Fearnley Samlingen.

Foredraget har fri entré og er åpent for alle, velkommen!
Foredraget holdes på engelsk.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet