Hva er manga og anime? av Hans Ivar Stordal

Dato
27.04.2017
Time
18.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, Foredrag
Velkommen til foredrag om manga og anime, en japansk populærkultur som har hatt stor betydning for Takashi Murakamis kunstneriske virke.


Hva er manga og anime?

Japan er verdens ubestridte ener i produksjon og konsumpsjon av tegneserier og tegnefilm – manga og anime. De ekspressive og tegnede fortellingene er moderne uttrykksformer, men har også sterke røtter i klassisk/ tradisjonell japansk kunst, både visuelt og tematisk. I dag utgjør tegneseriene på mange måter selve navet i den japanske populærkulturen, en bransje som omsetter for milliarder av dollar årlig. Karakterene og historiene begynner ofte som tegneserieblader i svarthvitt, men det er de fargerike og dynamiske tegnefilmene har fått enda større gjennomslagskraft i et stadig mer skjermbasert samfunn.

I dette foredraget gir Hans Ivar Stordal en innføring i karakteristiske trekk ved manga og anime, hvordan disse uttrykksformene har utviklet seg, og hvordan de skiller seg fra sine vestlige slektninger.

Hans Ivar Stordal er tidligere tegneserie- og mangaredaktør på Egmont Serieforlaget med langvarig interesse for Japan og japansk populærkultur. Han jobber til daglig som oversetter, redaktør, skribent og foredragsholder og sitter i Kulturrådets vurderingsutvalg for tegneserier.

Foredraget er åpent for alle og har fri entre, velkommen!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet