Anselm Kiefer: Bok og ruin av Leonora Onarheim Bergsjø

Dato
18.05.2017
Time
18.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, Foredrag
Velkommen til torsdagsforedrag! I kveldens foredrag presenterer Leonora Onarheim Bergsjø de skjulte og synlige delene av Anselm Kiefers arbeid «The High Priestess/Zweistromland» (1985 - 1989).


Anselm Kiefer: Bok og ruin

Hva er gjemt i blybøkene i The High Priestess/Zweistromland?

I dette foredraget gir Leonora Onarheim Bergsjø et innblikk i synlige og skjulte deler av blybokhyllen til Anselm Kiefer på Astrup Fearnley Museet. Kiefer sier at hans materiale er livet, og han henter motiver fra historiske hendelser, men også myter, mystikk og poesi for å si noe vesentlig om livsvilkårene våre. Han benytter også materialer med mange kulturelle referanser, som bly. Hvilke liv er det som skildres i The High Priestess/Zweistromland?

Leonora Onarheim Bergsjø, ph.d., er forsker ved Universitetet i Oslo og administrativ leder for den nasjonale forskerskolen Authoritative Texts and Their Reception (ATTR). Hennes doktoravhandling er om Anselm Kiefers verker med særlig vekt på livstolkning og eksistensielle perspektiver. Hun er medredaktør for boken Transcendence and Sensoriness. Perceptions, Revelations, and the Arts (Brill 2015).

 

Foredraget er åpent for alle og har fri entre, velkommen!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet