Kuratorforedrag: Murakami by Murakami

Dato
13.03.2017
Time
18.00 - 19.30
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi følger opp suksessen fra medlemskurset «Hva er samtidskunst?» og fortsetter å tilby museets medlemmer eksklusive kurs og foredrag med museets fagansatte. I anledning den nye utstillingen Murakami by Murakami inviterer vi våre medlemmer til gratis kuratorforedrag!

 

I dette foredraget vil Therese Möllenhoff, som er en av utstillingens kuratorer, gå i dybden på Takashi Murakami med utgangspunkt i utstillingen på museet og dens fokus på to viktige perioder i Murakamis kunstnerskap: de tidlige arbeidene som kretset rundt populærkultur og "utflatingen" i japansk kultur, og det senere skiftet og nye retningen kunstnerskapet har tatt de siste årene, der Murakami har utviklet en reflektert personlig dialog med japanske historiske og religiøse malerier.

Publikum vil få presentert billedmateriale av de historiske forbildene som Murakami bygger sine nye motiver på, et spennende element som vil gi nye lag av mening og dybde til Murakamis slående billedverden! Og hvordan kan de antikke kunstverkene som er stilt ut fra kunstnerens egen samling fortelle oss noe om Murakamis egne holdning til kreative uttrykk i alle former? Bli med på kuratorforedrag 13. mars!

 

Påmelding
Foredraget gjelder kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til foredraget blir sendt ut per e-post til alle medlemmer.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet