SAMTIDSKUNST: Hva er appropriasjon?

Dato
28.11.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er appropriasjon?
Hvilken påvirkningskraft har billedstrømmen av reklamer, tv-bilder og nyheter på vår virkelighet- og selvoppfattelse? I dette foredraget kan du lære om hvordan kunstnere som Cindy Sherman, Richard Prince og Sherrie Levine utfordrer våre forventinger til hva kunst kan være ved å få oss til å betrakte massemedias bilder med et kritisk blikk. I kunstfilosofien ble begrepet «appropriasjon» innført på 1970-tallet for å beskrive en praksis der kunstnere anvender, manipulerer eller siterer eksisterende bilder for å lage et nytt, originalt kunstverk. I dette foredraget vil kunsthistoriker Johnny Amundsrud forelese om appropriasjonskunsten og hvordan kunstnere utfordret ideen om kunstverkets originalitet og autensitet.

Johnny Amundsrud, mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo med fordypning om Richard Prince og bachelorgrad i kultur og ledelse fra Handelshøyskolen BI. Museumsvert ved Astrup Fearnley Museet.

 

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet