SAMTIDSKUNST: Hva er konseptkunst?

Dato
07.11.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi på Astrup Fearnley Museet er lidenskapelig opptatt av å formidle samtidskunst til vårt publikum! Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs for alle som ønsker å lære mer om samtidskunst.


Hva er konseptkunst?
Ofte tenker man på kunst som en visuell opplevelse, men kunst er også en intellektuell opplevelse, og siden etterkrigstiden har selve ideen eller konseptet bak kunstverket blitt stadig mer vektlagt. Hva er egentlig konseptkunst og hvordan utforsker samtidskunstnere dette begrepet i dag? I dette foredraget vil kunstner Peter Dean presentere konseptkunstens historie: fra 1960-tallets pionérer som Joseph Kosuth og Yoko Ono til dagens nykonseptuelle kunstnere. Konseptkunst kan uttrykkes i mange ulike medier som fotografi, video eller tekst, men et gjennomgående trekk for denne kunstformen er å sette spørsmålstegn ved kunstens vesen og kunstinstitusjonen. Hvordan skal man som betrakter oppleve denne type kunst?

Peter Dean er utdannet billedkunstner fra Kunst- og designhøyskolen i Bergen og Oslo fotokunstskole. Museumsvert ved Astrup Fearnley Museet.

 

Påmelding

Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet