SAMTIDSKUNST: Hva er performancekunst?

Dato
14.11.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.

 

Hva er performancekunst?
Performancekunst kommer i en rekke ulike varianter, men hva er forskjellen på en teaterforestilling og performancekunst? En performance er en kunstnerisk fremføring utført eller iscenesatt av en kunstner i et gitt tidsrom som gir en immateriell kunstopplevelse. Performancekunsten fokus på kroppens tilstedeværelse har gitt den en sentral posisjon innen utviklingen av feministisk kunst. Performancekunstneren Johanna Zwaig vil presentere kunstretningens fremvekst og utvikling fra avantgardekunstneres radikale teateroppsetninger på starten av 1900-tallet til 1960-tallets «Happenings» og Fluxusbevegelsen. Med en grundig innføring i performancens historie, vil kanskje din neste opplevelse av performance være annerledes?

Kunstner Johanna Zwaig er utdannet ved Ecole Internationale de Théâtre, Jacques Lecoq, Paris og har barchelorgrad i kunsthistorie og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Omviser på Astrup Fearnley Museet.

 

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet