SAMTIDSKUNST: Hva er performancekunst?

Dato
14.11.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi på Astrup Fearnley Museet er lidenskapelig opptatt av å formidle samtidskunst til vårt publikum! Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs for alle som ønsker å lære mer om samtidskunst.

 

Hva er performancekunst?
Performancekunst kommer i en rekke ulike varianter, men hva er forskjellen på en teaterforestilling og performancekunst? En performance er en kunstnerisk fremføring utført eller iscenesatt av en kunstner i et gitt tidsrom som gir en immateriell kunstopplevelse. Performancekunsten fokus på kroppens tilstedeværelse har gitt den en sentral posisjon innen utviklingen av feministisk kunst. Performancekunstneren Johanna Zwaig vil presentere kunstretningens fremvekst og utvikling fra avantgardekunstneres radikale teateroppsetninger på starten av 1900-tallet til 1960-tallets «Happenings» og Fluxusbevegelsen. Med en grundig innføring i performancens historie, vil kanskje din neste opplevelse av performance være annerledes?

Kunstner Johanna Zwaig er utdannet ved Ecole Internationale de Théâtre, Jacques Lecoq, Paris og har barchelorgrad i kunsthistorie og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Omviser på Astrup Fearnley Museet.

 

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet