SAMTIDSKUNST: Hva er videokunst?

Dato
21.11.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er videokunst?
Hva er videokunst, og hvordan speiler videokunsten nåtidens virtuelle virkelighet i dataspill, animasjon og sosiale medier? I dette foredraget kan du lære mer om videokunstens høydepunkter, fra June Naim Paiks tekniske eksperimenter i VHS til dagens høyteknologiske varianter som i den unge kunstneren Ed Atkins’ animasjoner. Kunstneren Marthe Andersen presenterer videokunstens utvikling, og hvordan denne kunstformen vokste frem på 1960-tallet som en del av den nye mediekunsten som utforsket levende bilder og utradisjonelle kunstmaterialer. Hvordan kan videokunsten i dag gi betrakteren en kritisk blikk på vår medieverden?

Marthe Andersen, utdannet billedkunstner med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo. Omviser på Astrup Fearnley Museet.

 

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet