SAMTIDSKUNST: Hva er videokunst?

Dato
21.11.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi på Astrup Fearnley Museet er lidenskapelig opptatt av å formidle samtidskunst til vårt publikum! Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs for alle som ønsker å lære mer om samtidskunst.


Hva er videokunst?
Hva er videokunst, og hvordan speiler videokunsten nåtidens virtuelle virkelighet i dataspill, animasjon og sosiale medier? I dette foredraget kan du lære mer om videokunstens høydepunkter, fra June Naim Paiks tekniske eksperimenter i VHS til dagens høyteknologiske varianter som i den unge kunstneren Ed Atkins’ animasjoner. Kunstneren Marthe Andersen presenterer videokunstens utvikling, og hvordan denne kunstformen vokste frem på 1960-tallet som en del av den nye mediekunsten som utforsket levende bilder og utradisjonelle kunstmaterialer. Hvordan kan videokunsten i dag gi betrakteren en kritisk blikk på vår medieverden?

Marthe Andersen, utdannet billedkunstner med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo. Omviser på Astrup Fearnley Museet.

 

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet