SAMTIDSKUNST: Hva er en readymade?

Dato
24.10.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?, der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er en readymade?
Når er et pissoar bare et pissoar, og når er den et kunstverk? Enkelte ganger er det vanskelig å forstå hvordan noe som var ikke-kunst blir kunst! Den legendariske kunstneren Marcel Duchamp var en av de første som utfordret grensen mellom kunst og hverdagsobjekter med verket Fountain (1917), et pissoar snudd opp ned og signert R. Mutt. I dette foredraget vil kunsthistoriker Marianne Reve ta et tilbakeblikk til starten av 1900-tallet da avantgardekunstnere som Marcel Duchamp utfordret de aksepterte kunstkonvensjonene ved å lage kunstverk av funnede objekter og hverdagsgjenstander. Hva har dette hatt å si for den moderne kunsthistorien?

Marianne Reve, master i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Jobber som omviser på Astrup Fearnley Museet.


Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet