SAMTIDSKUNST: Hva er en readymade?

24.10.2017
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi på Astrup Fearnley Museet er lidenskapelig opptatt av å formidle samtidskunst til vårt publikum! Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs for alle som ønsker å lære mer om samtidskunst.

Hva er en readymade?
Når er et pissoar bare et pissoar, og når er den et kunstverk? Enkelte ganger er det vanskelig å forstå hvordan noe som var ikke-kunst blir kunst! Den legendariske kunstneren Marcel Duchamp var en av de første som utfordret grensen mellom kunst og hverdagsobjekter med verket Fountain (1917), et pissoar snudd opp ned og signert R. Mutt. I dette foredraget vil kunsthistoriker Marianne Reve ta et tilbakeblikk til starten av 1900-tallet da avantgardekunstnere som Marcel Duchamp utfordret de aksepterte kunstkonvensjonene ved å lage kunstverk av funnede objekter og hverdagsgjenstander. Hva har dette hatt å si for den moderne kunsthistorien?

Marianne Reve, master i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Jobber som omviser på Astrup Fearnley Museet.

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!