SAMTIDSKUNST: Hva er popkunst?

Dato
31.10.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er popkunst?
Popkunst kjennetegnes av bruken av bilder og materialer hentet fra populærkulturen, og utfordrer grensen mellom høy- og lavkultur. I en periode preget av den fremvoksende populærkulturen og massemediene, svarte kunstnere som Andy Warhol, Roy Lichtenstein og Claes Oldenburg med å lage kunstverk basert på «ukunstneriske» kilder som reklamer, filmer, tegneserier og aviser. I dette foredraget kan du lære om popkunstens særegne uttrykk og påvirkning på kunstens utvikling. Kunsthistoriker Ann Lisbeth Hemmingsen presenterer popkunstens historie, og vil vise hvordan kunstnere i både Europa og USA provoserte og skapte debatt med denne kunstformen utover 1960-tallet.

Ann Lisbeth Hemmingsen, Cand. Philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø. Hun er formidlingsansvarlig ved Galleri Würth og omviser på Astrup Fearnley Museet.


Påmelding

Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet