SAMTIDSKUNST: Hva er popkunst?

Dato
31.10.2017
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi på Astrup Fearnley Museet er lidenskapelig opptatt av å formidle samtidskunst til vårt publikum! Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til en ny runde i vårt populære kunsthistoriekurs for alle som ønsker å lære mer om samtidskunst.


Hva er popkunst?
Popkunst kjennetegnes av bruken av bilder og materialer hentet fra populærkulturen, og utfordrer grensen mellom høy- og lavkultur. I en periode preget av den fremvoksende populærkulturen og massemediene, svarte kunstnere som Andy Warhol, Roy Lichtenstein og Claes Oldenburg med å lage kunstverk basert på «ukunstneriske» kilder som reklamer, filmer, tegneserier og aviser. I dette foredraget kan du lære om popkunstens særegne uttrykk og påvirkning på kunstens utvikling. Kunsthistoriker Ann Lisbeth Hemmingsen presenterer popkunstens historie, og vil vise hvordan kunstnere i både Europa og USA provoserte og skapte debatt med denne kunstformen utover 1960-tallet.

Ann Lisbeth Hemmingsen, Cand. Philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø. Hun er formidlingsansvarlig ved Galleri Würth og omviser på Astrup Fearnley Museet.


Påmelding

Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

 

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet