Medlemskveld: Kuratorforedrag om Lizzie Fitch / RyanTrecartin

Dato
05.04.2018
Time
18:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Vi inviterer alle våre medlemmer til foredrag med kurator Therese Möllenhoff om utstillingen Lizzie Fitch / Ryan Trecartin!


I foredraget vil Möllenhoff ta for seg det spennende kunstnerskapet til den amerikanske kunstnerduoen Lizzie Fitch og Ryan Trecartin. I sitt kunstnerskap tematiserer de hvordan ny teknologi og vår digitale medievirkelighet har endret menneskets tilstand, språk og fortellinger.

Kunstnerne er kjent for sine store installasjoner, som de betegner som «skulpturelle teatre», der de forener film, animasjon, lyd, performance og skulptur til en altomfattende opplevelse. Utstillingen på Astrup Fearnley Museet presenterer en rekke av kunstnernes mangfoldige kunstneriske prosjekter, deriblant fire filmer og et førtitalls skulpturer fra perioden 2006-2015. I foredraget vil kuratoren sette skulpturene og filmene i sammenheng med hverandre, og fremheve hvordan de både gjennom skulptur- og filmmediet adresserer sentrale tematikker i kunstnerskapet, som identitet og selviscenesettelse.

Den kritikerroste utstillingen Lizzie Fitch / Ryan Trecartin har forvandlet museet til en særegen skulpturhage av enkeltstående figurer og komplekse narrative grupper som aktiverer alle sansene. I kuratorforedraget vil vi også få innblikk i utstillingsprosessen fra planlegging til ferdig resultat.

 

Foredraget holdes for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Er du ikke medlem, men ønsker å delta kan du melde deg inn i dag! 

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet