KURS I SAMTIDSKUNST: Hva er feministisk kunst?

Dato
06.02.2018
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til nye kurs i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er feministisk kunst? 
Hva ligger i begrepet feministisk kunst, og hva skjer når kunst blir politisk? I 1971 skrev kunsthistorikeren Linda Nochlin sitt ikoniske essay «Why Have There Been No Great Women Artists?», der hun ønsket å synliggjøre de skjulte mekanismene bak ekskluderingen av kvinnelige kunstnere fra kunstakademiet og museenes mangel på kvinnelige kunstnere i sine samlinger. Dette påvirket en generasjon kunstnere som for eksempel miljøet rundt Judy Chicago og Miriam Schapiros feministiske kunstlinje på California Institute of the Arts, til 1980-tallets mediekritiske kunstnere og 1990-tallets fokus på identitetspolitikk. I 1989 stilte blant annet den aktivistiske kunstnergruppen Guerilla Girls spørsmålet «Må kvinner være nakne for å vises på museet?» på en billboard, som en kommentar til mangelen på kvinnelige kunstnere på Metropolitan Museum. Hvordan utforsker kunstnere feministiske spørsmål i dag? I dette foredraget vil kunstner Marthe Andersen snakke om hvordan ulike kunstnere utforsker feministiske problemstillinger som mangelen på kvinnelige kunstnere i kunstkanonen, fremstillingen av kvinner i massemedia og en generell kritikk av den patriarkalske samfunnsstrukturen.

Marthe Andersen er utdannet billedkunstner med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo og er også en av våre dyktige omvisere på Astrup Fearnley Museet.


Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet